IKEA i UNICEF: peluixos per a l'educació

Un any més, la Fundació IKEA, UNICEF i Save the Children han posat en marxa la campanya Peluixos per a l'Educació. Per cada peluix o llibre adquirit entre el 9 de novembre i el 9 de gener a les botigues d'IKEA, l'empresa sueca dóna 1 euro per a projectes d'educació infantil d'UNICEF i Save the Children.

 
UNICEF destinarà els fons a les iniciatives Escoles per a l'Àfrica, present a 13 països del continent, i Escoles per a Àsia, en 11 països.
 
Escoles per a l'Àfrica és una aliança d'UNICEF, la Fundació Nelson Mandela i la Fundació Peter Krämer que ajuda les nenes, els orfes, els nens que viuen en situació de pobresa extrema i altres nens vulnerables d'Àfrica perquè puguin anar a l'escola i rebin unaeducació de qualitat. Fins ara s'han beneficiat28,5 milions d'infants.
 
Per la seva banda, Save the Children se centrarà en millorar les condicions educatives de la infància més vulnerable d'Àsia i Europa de l'Est.
 
L'educació contribueix amillorar les condicions de vida ieradicar el cercle de pobresa que pateix la infància al món en desenvolupament. Per a UNICEF, l'educació de qualitat implica que les escoles es basin en l'interès superior de l'infant, el que es tradueix en escoles segures que proporcionen un entorn de protecció, amb professors capacitats i recursos adequats que ofereixen unes condicions òptimes per aprendre.
 
A més dels peluixos i del llibre El príncep granota (de l'escriptor suec Ulf Stark, amb il·lustracions de Silke Leffler), aquest any s'ha incorporat una nova activitat. Es tracta d'un concurs de dibuix perquè els nens dibuixin el peluix dels seus somnis i, si resulta seleccionat, es fabricarà i vendrà a les botigues IKEA el proper any.
 

99 proJectEs A 46 paÏsOs

Des que va començar la campanya Peluixos per a l'educació, fa ja 12 anys, i gràcies a la implicació dels clients i empleats, IKEA ha aconseguit 67 milions d'euros.
 
Aquests fons han permès finançar més de 99 projectes en uns 46 països, per contribuir a millorar l'educació de més d'11 milions d'infants a tot el món.