IKEA i UNICEF: el poder de l'educació

Les botigues d'IKEA a Espanya han aconseguit un total de 329.508 euros en el marc de la campanya Peluixos per a l'Educació, que han estat donats a UNICEF i Save the Children per a projectes relacionats amb l'educació d'infants en 18 països en desenvolupament de Europa Central i de l'Est, Àfrica i Àsia.
 
UNICEF destinarà els fons a les iniciatives Escoles per a l'Àfrica, present a 13 països del continent, i Escoles per a l'Àsia, centrada a la Xina. Escoles per a l'Àfrica és una aliança entre UNICEF, la Fundació Nelson Mandela i la Fundació Peter Krämer que ajuda que les nenes, els orfes, els nens que viuen en situació de pobresa extrema i altres infants vulnerables de l'Àfrica vagin a l'escola i rebin una educació de qualitat.
 
Per la seva banda, Save the Children se centrarà en millorar les condicions educatives dels infants de grups discriminats d'Àsia i Europa Central i de l'Est.
 
L'educació contribueix a millorar les condicions de vida i eradicar el cercle de pobresa que pateix la infància al món en desenvolupament.
 
Per a UNICEF, l'educació de qualitat implica que les escoles es basin en l'interès superior de l'infant, el que es tradueix en escoles segures que proporcionen un entorn de protecció, amb professors capacitats, i recursos adequats que ofereixen unes condicions òptimes per aprendre.

 

UNA DèCADA D'¨EL PODER DE L'EDUCACIÓ¨

Per cada peluix o llibre infantil venut en les seves 15 botigues a Espanya entre el 10 de novembre i  l'11 de gener, laFundació IKEA ha donat 1 euro a UNICEF i Save the Children.

Sota el lema d'El poder de l'educació, la campanya ha complert el seu desè aniversari. En aquesta dècada de trajectòria s'ha aconseguit a tot el món un total de 67 milions d'euros, dels quals 10,1 milions corresponen a aquest any. A Espanya, les botigues d'IKEA han donat més de 3,6 milions d'euros a projectes d'educació infantil de les dues organitzacions des del 2003.

Tots aquests fons contribueixen a millorar lesoportunitats educatives de més d'11 milions d'infants de 46 països, ja que permeten tant a UNICEF com a Save the Childrenformar els professors perquè eduquin amb mètodes més aptes per als nens, així com fomentar laprotecció infantil, proporcionar material educatiu i millorar l'índex d'assistència escolar.