Iemen: més de 500 infants han mort en els 6 mesos de conflicte

El conflicte al Iemen, que va començar fa ja 6 mesos, està deixant els nens en un situació devastadora. A UNICEF calculem que almenys 505 infants han mort, 702 han resultat ferits i més d'1,7 milions estan en risc de desnutrició.

Les xifres d'afectats són esgarrifoses. Prop de 10 milions d'infants, o el que és el mateix, el 80 % de la població menor de 18 anys, necessiten ajuda humanitària urgent. Més de 1,4 milions de persones han hagut de fugir de casa seva.

"Cada dia que passa, els nens veuen les seves esperances i somnis per al futur destrossats", diu el representant d'UNICEF al Iemen, Julien Harneis. "Les seves llars, escoles i comunitats estan sent destruïdes, i les seves pròpies vides estan cada vegada més amenaçades per la malaltia i ladesnutrició".

IEMEN: EL Nombre d'infants en risc de desnuTRICIÓ S'HA TRIPLICAt

Abans del conflicte, el Iemen ja comptava amb una situació molt desfavorable en termes de desnutrició. El país més pobre del Golf Pèrsicprodueix menys del 10 % de les seves necessitats alimentàries i té una gran dependència de les importacions.

La guerra ha incrementat exponencialment la inseguretat alimentària i l'amenaça de ladesnutrició: el nombre de nens en risc de patir desnutrició aguda greu s'ha triplicat el 2015.

L'escassetat d'aliments és un greu problema que es veu incrementat per la falta d'ocupació, o lamanca de combustible,electricitat, gas,aigua i altres serveis. Més de 20,4 milions de persones no tenen accés a aigua potable, més de15 milions de persones han perdut l'accés a assistència mèdica bàsica i 1,8 milions d'infantss'han vist afectats pel tancament de les escoles.

iEMEN: DISTRIBUïM VACUNeS PeR A 5 MILiONS D'infants

Des d'UNICEF estem donant una àmplia resposta humanitària des de l'inici del conflicte. Hem proporcionataccés a aigua potable a 3 milions de persones, distribuït vacunes per a més de 5 milions d'infants i tractat 93.500 nens contra la desnutrició aguda greu.

També hem centrat el nostre treball en garantir que 520.000 nens poguessin realitzar els seus exàmens ajornats i en donar suport psicosocial a 240.000 infants per ajudar-los a superar els horrors del conflicte.