Iemen: cada dia 8 infants són asassinats o mutilats

Vuit infants són assassinats o mutilats cada dia al Iemen a causa del conflicte que afecta el país.
 
El nostre informe Iemen: la infància sota amenaça revela que prop de 400 infantss han mort i més de 600 han resultat ferits des de la intensificació de la violència fa quatre mesos.
 
La interrupció dels serveis de salut, l'augment de les taxes de desnutrició, el tancament d'escoles i un major nombre de nens reclutats per grups combatents són algunes de les conseqüències del conflicte que està arrasant el país més pobre del món àrab.
 

iemen: "el conflicte és una tragèdia per als infants"

"Aquest conflicte és una tragèdia especialment per als infants del Iemen", explica el representant d'UNICEF al país, Julien Harneis. "Les bombes i les bales estan matant els nens. Els que sobreviuen s'enfronten a una creixent amenaça de malaltia i desnutrició. No podem permetre que això continuï", afegeix.
 
L'informe subratlla que el conflicte està sent devastador per a la vida dels infants ara, però que també tindrà conseqüències terribles per al seu futur.
 
D'una població total de 24.410.000 persones, prop de 10 milions de nens i nenes, el 80 % de la població menor de 18 anys, necessita assistència humanitària urgent al llarg del país. Més de 1,3 milions de persones s'han vist forçades a abandonar casa seva.
 

iemen: la infància sota amenaça

L'informe Iemen: la infància sota amenaça ens dóna dades i xifres per entendre la magnitud de la crisi a la qual s'enfronten els nens del país:
  • Almenys 398 infants han mort i 605 han resultat ferits des de la intensificació del conflicte al març.
  • El nombre de nens reclutats o utilitzats en el conflicte s'ha duplicat, dels 156 de 2014 als 377 verificats fins al moment el 2015.
  • 15,2 milions de persones no tenen accés a atenció mèdica bàsica. Des del 26 de març 900 instal·lacions sanitàries han tancat.
  • 1,8 milions d'infants tenen probabilitats de patir alguna forma de desnutrició d'aquí a final d'any.
  • 20,4 milions de persones necessiten assistència per accedir a aigua potable i sanejament causa de l'escassetat de combustible, els danys en les infraestructures i la inseguretat.
  • Prop de 3.600 escoles han tancat, la qual cosa ha afectat 1,8 milions d'infants.

iemen: el treball d'UNICEF

En UNICEF hem estat al centre de les operacions humanitàries al Iemen des del començament del conflicte. El nostre personal treballa a tot el país responent a les necessitats bàsiques dels infants proporcionant serveis vitals, que inclouen la distribució d'aigua potable i el tractament dels nens amb desnutrició, diarrea, xarampió i pneumònia.
 
En els últims sis mesos, des d'UNICEF hem proporcionat suport psicològic a més de 150.000 infants per superar els horrors del conflicte. A més, 280.000 persones han après com actuar en cas d'explosió d'artefactes o mines per evitar patir ferides.
 
Necessitem 182.600.000 de dòlars (165 milions d'euros) per atendre els infants i les famílies afectats pel conflicte. Malgrat les tremendes necessitats, fins a la data només s'ha rebut el 16 % del que es requereix. Si pots, ajuda els infants del Iemen contribuint al nostre fons d'emergències.