‘Haití, en construcció’

Avui 20 de novembre La 2 de RTVE emet a les 23.00 hores el reportatge Haití, en construcció, amb Ana Duato. L'actriu i Ambaixadora d'UNICEF Espanya explica, després de dos viatges en els quals va conviure amb la realitat dels haitians, els efectes del terratrèmol i l'evolució del treball de recuperació i reconstrucció.

Produït per Ganga Produccions per a UNICEF Espanya i l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), el reportatge serà emès en La 2 de RTVE, la web de RTVE i el canal internacional de TVE a les 23.00 hores del diumenge, 20 de novembre, Dia Universal del Nen.El reportatge, dirigit per Antonio Cano, és el resultat de dos viatges a Haití, a l'abril de 2010 el primer d'ells, coincidint amb la reobertura de les escoles; i a l'abril de 2011 el segon, quan havien passat quinze mesos des del terratrèmol.
 

Una història des del cor dels haitians 

En la presentació d'aquest projecte, Ana Duato va assenyalar que “hem intentat explicar una història des de dins,des del cor dels haitianos i dels professionals que treballen amb ells per reconstruir el seu país”. L'Ambaixadora d'UNICEF Espanya va voler mostrar el seu agraïment a “totes les persones que treballen dia a dia a Haití per a la reconstrucció i el desenvolupament del país i als haitians, que m'han obert les portes de les seves cases i de les seves tendes en els camps de desplaçats.” L'actriu va conviure a Haití amb famílies i nens en camps de desplaçats, en escoles, hospitals, centres residencials i al carrer. Del seu contacte amb les persones i amb la realitat del país neix aquest reportatge, que pretén que no ens oblidem d'Haití, que descobrim la capacitat i fortalesa dels haitians per a la seva recuperació i que coneguem para què serveix l'ajuda que arriba a Haití. En la presentació també van participar l'Ambaixador en Missió Especial per a la Reconstrucció d'Haití, Arturo Reig, l'Ambaixadora d'Haití a Espanya, Yolette Azor-Charles i la Presidenta d'UNICEF Espanya, Consuelo Crespo. Tots van coincidir a assenyalar la importància de mantenir el suport als haitians per a la reconstrucció del seu país.
 

El reportatge s'emetrà en La 2 de TVE, Rtve.es i el Canal Internacional de TVE

El diumenge 20 de novembre, data en què es commemora el22 aniversari de la Convenció sobre els Drets del Nen, La 2 emet a les 23.00 el documental. El documental també s'emetrà de forma simultània en la web deRTVE i al Canal Internacional en el següent horari:
  * Senyal d'Europa/Àfrica: després de l'Especial Eleccions. Estarà entre les 00:00 o les 00:15 aproximadament.

* Amèrica 1: Després d'Explica'm, a les 3:50 (hora d'Espanya; 22:50 aproximadament en l'horari de referència).

* Amèrica 2: Després d'Explica'm, a les 5:50 (hora d'Espanya; 22:50 aproximadament en l'horari de referència)

* Àsia: A les 16:50 (hora d'Espanya, a les 00:50 aproximadament en l'horari de referència), per darrere de Buscamundos. També es repetirà el dilluns  11:15 (19:15).