HAC 2014: 59 milions d'infants viuen en situació d'emergència

UNICEF ha llançat Acció Humanitària per a la Infància (HAC, per les seves sigles en anglès), un crida internacional per poder proporcionar assistència humanitària essencial a 85 milions de persones, entre elles 59 milions d'infants

La crida realitzada per UNICEF és de 2.200 milions de dòlars (1.605.000 d'euros), per poder atendre les persones afectades per conflictes, desastres naturals i altres situacions d'emergència a 50 països de tot el món.

Llocs com Sudan del Sud, on 3,2 milions de persones necessiten assistència humanitària. "Més de 400.000 infants i les seves famílies han quedat desplaçats a causa del conflicte", explica en Ted Chaiban, director de programes d'emergència d'UNICEF. "Si volem evitar una catàstrofe necessitem fons urgents".

Milions de nens estan afectats per conflictes com els de Sudan del Sud, la República Centreafricana i Síria. Però hi hamolts altres països en "situacions desesperades", declara en Chaiban.

Afganistan, Colòmbia, Myanmar, la República Democràtica del Congo, Somàlia, Iemen i altres països apareixen en la crida d'UNICEF. Acció Humanitària per a la Infància 2014 destaca els problemes que enfronten elsinfants en aquestes crisis humanitàries.

HAC 2014: donar suport als infants en emergències

En una situació d'emergència elsinfants són els més vulnerables. Necessiten suport per ajudar-los a sobreviure i desenvolupar-se. Queden mésexposats a patir malalties o a ser víctimes d'abusos i violència.

UNICEF treballa amb els seus aliats per abordarsituacions humanitàries a tot el món: desnutrició al Sahel, manca d'aigua potable alIemen, còlera a Haití, sequera aAngola i atacs contra els nens a l'Afganistan.

Amb aquesta crida es vol donar resposta a aquestes i altres situacions. A Síria i la subregió la crida és de 835 milions de dòlars per prestar assistència enimmunització, educació, aigua i sanejament i protecció. També per donar suport a la cohesió social i la capacitat de manteniment de la pau que permetin que els nens de Síria tinguin un futur.

Els fons que s'aconsegueixincontribuiran que UNICEF pugui tractar a 2,7 milions d'infants amb desnutrició aguda greu,vacunar 19 milions de nens contra el xarampió, assegurar l'accés de 23 milions de nens aaigua potable i higiene. A més, 6,9 milions de nens tindran accés a educaciói 2 milions rebran suport psicosocial.

També es treballarà per enfortir la capacitat que tenen les comunitats de fer front als problemes derivats de conflictes o desastres naturals futurs. S'enforteixen els sistemes de preparació nacionals i es fomenta la capacitat de superació i resistència (resiliència) entre els infants i les comunitats.

HAC 2014: èxits fins i tot en situacions DIFÍCILS

Els resultats es poden aconseguir fins i tot en les circumstàncies més difícils. Les contribucions a la crida 2014 d'UNICEF permetran reforçar la tasca del 2013, que va portar èxits com aquests:

  • 24,5 milions d'infants van servacunats contra el xarampió;
  • prop de 20 milions de persones ambaccés a aigua per beure, cuinar i higiene personal;
  • 2,7 milions d'infants ambaccés a una educació de millor qualitat, tant oficial com no oficial;
  • 1,9 milions d'infants van rebretractament per a la desnutrició aguda greu;
  • 935.000 infants van rebre suport psicosocial.
No obstant això, les llacunes en el finançament en alguns països, com Angola, Eritrea, Lesotho i Madagascar, així com l'accés humanitari inadequat, la inseguretat i un problemàtic entorn per a l'operativa, han provocat que moltes necessitats no s'hagin pogut cobrir.
 
Amb aquesta Acció Humanitària per a la Infància 2014 UNICEF vol aconseguir arribar a aquests 59 milions d'infants que necessiten suport a 50 països que viuen situacions d'emergència.