Gaza i Israel: els serveis bàsics per als infants a Gaza, en perill

A mesura que la violència a Gaza continua cobrant víctimes encara més joves i la xifra de morts creix en ambdós costats, UNICEF adverteix que estan en perill els serveis bàsics per als infants.

Les infraestructures deteriorades d'aigua i sanejament de Gaza han patit danys, el que augmenta el risc de contraure malalties transmeses per l'aigua.

Ja no funciona gairebé la meitat dels sistemes de bombament d'aigües residuals i de tractament de residus, de manera que unes 900.000 persones no tenen aigua corrent.

Gaza i Israel: Més de 80 escoles bombardejades

Gaza, les vivendes de 1.780 famílies han estat destruïdes o molt danyades i desenes de milers de persones han estat desplaçades, moltes d'elles a refugis ubicatos en escoles. Més de 80 escoles han estat danyades pels bombardejos.

Gaza i Israel: 59 infants palestins morts

UNICEF i els seus aliats estan comprant medicaments pediàtrics essencials per als hospitals i centres de salut i els equips de protecció infantil estan ajudant els infants i els seus cuidadors a superar els danys psicològics. Ja han començat a emetre anuncis de ràdio per alertar els nens i les seves famílies sobre els perills de les municions sense esclatar.

Amb almenys 59 nens morts i 500 ferits a Gaza, juntament amb quatre nens israelians ferits a Israel, UNICEF insta totes les parts a complir amb la seva obligació legal i moral de protegir els civils, inclosos infants, de la violència.