Gasol Foundation amb UNICEF per promoure els drets de la infància

Els germans Pau Gasol i Marc Gasol i UNICEF Comitè Espanyol han llançat avui Els nens primer, siguin on siguin
 
Es tracta d'una acció conjunta de la Gasol Foundation i UNICEF Comitè Espanyol per generar consciència social sobre la necessitat de donar prioritat a la infància més vulnerable tant en les polítiques públiques com en els diferents àmbits de la nostra societat. 
 
Ambdues organitzacions estrenen una col·laboració dins d'un acord marc que servirà per al desenvolupament a mitjà i llarg termini d'activitats orientades a la promoció dels drets de la infància.
 
 

Pau Gasol: "l'esport ajuda els infants que han patit"

Pau Gasol, ambaixador d'UNICEF Comitè Espanyol des del 2003, va destacar que "conec bé les conseqüències que els nens no tinguin una nutrició adequada o uns hàbits saludables, i també com l'esport ajuda per exemple a nens que han patit guerres o altres situacions terribles; així que des de la nostra fundació, juntament amb UNICEF, volem donar suport a iniciatives per a la salut i la protecció dels infants". 
 
Marc Gasol va insistir en el lema Els nens primer recordant que "ells no tenen a les seves mans el poder d'aconseguir tot allò que necessiten. Som els més grans els qui hem de fer aquesta feina i garantir que, siguin on siguin, disposen del que necessiten per poder créixer sans i estan protegits". 
 
Per la seva banda, el president d'UNICEF Comitè Espanyol, Carmelo Angulo va voler agrair el suport dels germans Gasol "fins ara de forma personal i individual i a partir d'ara també a través de la seva fundació. Sabem que junts podem aconseguir més coses per als nens i avançar en els seus drets, castigats per situacions de pobresa i mancances i com està passant en aquests moments, per la crueltat de conflictes armats, entre altres situacions".
 

Pacte d'Estat per la infància

Durant la seva trobada amb els germans Gasol, el president d'UNICEF Comitè Espanyol va fer referència a la iniciativa de l'organització per promoure un Pacte d'Estat per la infància més vulnerable. 
 
Com va explicar Carmelo Angulo, "per garantir el benestar de la infància i la igualtat d'oportunitats a llarg termini, cal un acord d'Estat que marqui objectius específics i el seu corresponent pressupost, contemplant un pla d'acció per aturar la pobresa infantil al nostre país i un ferm compromís de suport estable a la infància en els països en desenvolupament ". A través de la campanya #YoPidoPacto, UNICEF Comitè Espanyol vol sumar voluntats per blindar els drets de la infància
 
Juntament amb el suport de la Gasol Foundation a campanyes d'aquest tipus, la col·laboració entre ambdues organitzacions es materialitzarà en iniciatives públiques de promoció dels drets de la infància i activitats de foment de l'esport com a eina d'educació per al desenvolupament i la inclusió social. En aquest sentit, en Pau i en Marc Gasol van manifestar la seva il·lusió "per treballar a través de l'esport i amb els nens en la promoció d'hàbits bons per a la seva salut i per a tota la societat, perquè creiem que l'esport ens ensenya valors com el respecte, l'esforç i el treball en equip". 
 
UNICEF Comitè Espanyol i la Gasol Foundation agraeixen a la Federació Espanyola de Bàsquet seva col·laboració per la difusió de Els nens primer, siguin on siguin.