Gasol des del Txad a RNE: “Gràcies a l'ajuda de tots, donem una oportunitat a milers d'infants”

“Gràcies a l'ajuda de tots, que podem aportar el nostre gra de sorra, estem donant una oportunitat perquè milers d'infants puguin seguir endavant, i puguin tenir una oportunitat i després puguin rebre una bona educació”.

Així s'ha manifestat l'Ambaixador d'UNICEF Espanya, Pau Gasol, en una entrevista en directe des delTxad amb Radio Nacional de España, que ha posat així el punt i final a la campanya RNE con el Sahel.

Del 18 al 27 d'agost, els principals programes de la ràdio pública, com En días como hoy, Asuntos propios, Afectos en la noche, No es un día cualquiera i La noche en vela, així com diferents espais de Radio 5 Todo Noticias, han acostat als oients la crisi alimentària i nutricional que afecta a la regió delSahel, donant veu als afectats i al personal humanitari que treballa en el terreny.
 
El bicampió de la NBA i recent guanyador de la medalla de Plata en els Jocs Olímpics 2012 es troba visitant diverses zones del Txad que pateixen els efectes de la crisi. Aquest cap de setmana va estar en un centre nutricional de Mao (centre-oest del país) que rep suport d'UNICEF i va conèixer el treball de l'organització contra l'avançament de la desnutrició infantil.
 
“Aquest any s'han tractat, amb l'increment de centres nutricionals i l'ajuda d'UNICEF i altres organitzacions, de gener i fins avui, a més de 70.000 infants. Són nens que si no arriben a rebre aquest tractament i aquesta ajudapossiblement haurien mort”, va recordar Gasol.
 
"Estic vivint, informant-me i també transmetent una mica a la gent, conscienciant, de quina és la situació aquí, ques'estan fent coses molt positives, molt bones, que s'està avançant força, però encara queda molt per fer", va afegir el jugador de bàsquet.
 
Així mateix, va destacar la importància que persones com ell donin suport a causes como les del Sahel: "He descobert que, gràcies a la posició de reconeixement que he aconseguit en l'esport, pots arribar a molta gent i tenir un impacte més gran. Llavors has d'aprofitar aquesta gran sort i aquest privilegi perconscienciar i fer arribar missatges i informació a més gent i aconseguir que s'impliqui en coses realment importants i necessàries".
 

18 MILONS DE PERSONeS EN perill DE Mort

A més de Pau Gasol, també van ser entrevistades a RNE Paloma Escudero i Carmen Molina, Directora Executiva iDirectora de Cooperació i Emergències, respectivament, així com nombrosos cooperants i responsables d'altres organitzacions.
 
“Hi ha perill de mort imminent per a 18 milons de persones en el Sahel. S'ha deseguir ajudant i portant aquesta ajuda. És fundamental que aquest compromís el tinguem des dels governs, però també des de lesempreses, els ciutadans… tot allò en què puguem col·laborar”, va afirmar Molina.
 
Mentre, Paloma Escudero va explicar que organitzacions com UNICEF treballen simultàniament “en l'assistència mésurgent i immediata a lesvíctimes” i, des de fa anys, en “aconseguir que les famílies siguin molt més autosuficients i tinguin recursos per poder sobreviure en situacions tan dràstiques de sequera”. “Però és una situació límit i, si no actuem ara, no hi haurà res en què recolzar-se a llarg termini”, va indicar.