Filipines: UNICEF reparteix el seu primer enviament d'aigua i subministraments mèdics

UNICEF reparteix aquest dimarts el seu primer enviament d'aigua i subministraments mèdics entre unes 15.000 famílies de les afectades per les devastadores conseqüències de la tempesta tropical Washi.

 
Fins al moment, es calcula que 200.000 nens s'han vist afectats per les inundacions en el sud de Filipines.
Els majors danys s'han registrat a la illa de Mindanao, on el 16 de desembre es va registrar en només una hora la quantitat d'aigua equivalent a un mes sencer de pluges, que aquesta mateixa nit va acabar amb la vida de 957 persones. Les necessitats més urgents se situen ara a les ciutats de Iligan i Cagayan d'Or, els sistemes del qual de subministrament d'aigua potable van quedar totalment arrasats.
 
Crida de 4,2 milions de dòlars
UNICEF ha començat ja a distribuir a la zona unitats d'aigua mòbils per al consum i kits d'higiene personal, que contenen, entre altres articles, sabó i raspalls de dents. A més, els equips de treball a la regió han instal·lat latrines provisionals. És el principi d'una resposta que requereix cobrir moltes altres necessitats de la població filipina afectada. Segons les primeres estimacions d'UNICEF, els següents enviaments deurien inclouremantes, matalassos o matalassets per dormir, recursos humans per oferir una ajuda psicològica als damnificats i material per al muntatge de refugis provisionals. UNICEF ha fet una crida per a la recaptació dels 4,2 milions de dòlars (3,2 milions d'euros) que estima seran necessaris per atendre als 200.000 nens afectats per aquestes inundacions.