Filipines: 6,7 milions d'euros aconseguits gràcies a la societat espanyola

UNICEF Comitè Espanyol agraeix la col·laboració als milers de persones, mitjans de comunicació, empreses i entitats de diferents sectors

UNICEF Comitè Espanyol vol expressar el seu agraïment a totes les persones, empreses i institucions privades i públiques que han donat suport a la seva feina durant la primera fase d'emergència després del pas del tifó devastador Haiyan a les Filipines.

Gràcies a la seva solidaritat en els dos primers mesos després del tifó, s'han pogut enviar des d'Espanya 3 milions d'euros per respondre a les necessitats prioritàries dels infants afectats i de les seves famílies. Juntament amb aquesta aportació hi ha uns altres 3,7 milions compromesos.

Del total de les aportacions rebudes a UNICEF Comitè Espanyol, un 97% prové de persones a títol individual i del sector privat, i el 3% restant d'administracions públiques. La seva contribució ha estat destinada a l'ajuda humanitària urgent i a laprotecció d'infants afectats i les seves famílies.
 
En total, es van rebre 1.030.001 SMS en la campanya d'UNICEF Comitè Espanyol per a aquesta emergència, més de150 mitjans de comunicació han col·laborat en la difusió de la situació de la infància i de la campanya per les Filipines, més de 100 empreses i entitats de diferents sectors van aportar fons i van donar difusió entre treballadors i clients, prop de 100 centres educatius i universitats van difondre la situació, igual que més de 30 personatges públics i milers de seguidors en les xarxes socials.
 
Aquest generós suport ha convertit el comitè espanyol en latercera oficina d'UNICEF que més fons ha aportat a tot el món.
 
"Des d'UNICEF Comitè Espanyol volem expressar el nostrereconeixement a cadascun dels nostressocis, donants i aliats. Pel seu compromís ferm, pel seu suport constant i per respondre immediatament a situacions dramàtiques com la que va sembrar el tifó Haiyan", ha dit Consuelo Crespo, presidenta d'UNICEF Comitè Espanyol.
[]
 
Els ambaixadors d'UNICEF Comitè Espanyol Ana Duato i Pau Gasol es van implicar des del primer moment. Tots dos protagonitzen l'espot de la campanya en què recorden que milions d'infants van perdre tot a causa del tifó. Al costat d'ells, dos nens, laRocío Navarro i en Ricardo Lezón, animaven la col·laboració amb UNICEF per cobrir les enormes necessitats immediates dels afectats. Amb el comitè d'UNICEF a Estats Units, en Pau Gasol va fer un repte personal per les Filipines en un dels seus partits amb els Lakers.
 
Destacats jugadors de futbol com l'Amic d'UNICEF Comitè Espanyol Sergio Ramos, van participar en el partit de futbol Champions for Life que va tenir lloc a l'estadi Santiago Bernabéu el 30 de desembre, organitzat per la Lliga de Futbol Professional. A la trobada va acudir el Cònsol General de l'Ambaixada de les Filipines a Espanya, en Catalino Dilmes, que ha expressat el seu "agraïment per organitzar aquest partit a benefici dels infants afectats per aquesta tragèdia, i per ajudar-nos en aquesta gran tasca de rehabilitació a la qual ens enfrontem ara."
 
En programes de la televisió i altres iniciatives, els Amics d'UNICEF Comitè Espanyol David Bisbal, Eva González i Juan y Medio també van donar suport a la campanya, igual que els cantants Manu Carrasco,Rosario, Malú i Antonio Orozco.
 
Gràcies a totes les col·laboracions i les aportacions de milions de donants en diferents països, i de la comunitat internacional, UNICEF ha cobert ja elsfons necessaris per desenvolupar la fase més urgent del Pla de Resposta a les necessitats immediates i urgents dels infants i famílies afectades per a tot el2014. Els fons que es rebin a partir d'ara per a les Filipines aniran destinats al treball de recuperació i reconstrucció de 2015. Per a això UNICEF segueixtreballant sense descans amb equips d'emergència locals i desplaçats a les zones més afectades. 
 
Coneix més sobre el treball d'UNICEF i els resultats que està aconseguint en l'emergència de les Filipines. 
  • Donants públics i privats que han aportat fons als programes d'UNICEF a les Filipines a través de les seves donacions a UNICEF Comitè Espanyol.
  • Aliats que han col·laborat amb l'emergència a través d'UNICEF Comitè Espanyol.