Esport i solidaritat a 'La Nit de l’Aigua' de Catalunya

Cada dia moren 1.400 infants a tot el món per malalties relacionades amb la manca d'aigua, higiene i sanejament adequades Una xifra descoratjadora.

Per recordar aquesta situació i tota la feina que queda per fer, UNICEF Comitè Catalunya celebrarà La Nit de l'Aigua el proper 22 de març, Dia Mundial de l'Aigua.

La Nit de l'Aigua és una jornada solidària amb activitats lúdiques i esportives que tindran lloc simultàniament en nombroses piscines de la comunitat autònoma.

Aquesta iniciativa, que compta amb el suport de laFederació Catalana de Natació, té com a objectiu donar a conèixer les conseqüències de la manca d'accés a l'aigua per a milers d'infants i aconseguir fons per als programes d'aigua i sanejament d'UNICEF.

Es tracta d'una iniciativa oberta a tots els públics que vulguin participar en les activitats programades per cada club o centre esportiu. Les inscripcions ja estan obertes al webwww.lanitdelaigua.org, que conté els programes d'activitats dels clubs i centres adherits.

La Nit de l'Aigua compta amb el suport de diverses empreses, mitjans de comunicació com El Periódico de Catalunyai Sport; cares conegudes del món de l'esport com les jugadores de la selecció nacional femenina de waterpolo i campiones del món Jennifer Pareja, Anni Espar o Laura Ester; nedadores olímpiques com Clàudia Dasca o Marina Garcia; i el pilot de Fórmula 1 Jaume Alguersuari; l'actriu Clara Segura, i la model i dissenyadora Vanesa Lorenzo.

La Nit de l'Aigua viurà aquest any la segona edició a Catalunya i la seva setena edició a França, on es desenvolupa a través d'UNICEF Comitè França i la Federació Francesa de Natació.