Espanya compta ja amb 120 Ciutats Amigues de la Infància

57 ciutats i pobles espanyols han rebut per primera vegada el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància (CAI). En total, des del començament del programa fa 12 anys, ja són 120 municipis els que compten amb aquest segell, que ha de ser renovat cada 4 anys. En aquesta ocasió, a més dels nous reconeixements, s'ha resolt renovar els concedits en edicions anteriors a 30 localitats.

El jurat, format per UNICEF Comitè Espanyol, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat (MSSSI), la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l'Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència (IUNDIA), ha fet pública la seva decisió sobre aquest segell que reconeix el treball delsajuntaments pels drets dels infants

El programa CAI pretén impulsar i promoure l'aplicació de laConvenció sobre els Drets de l'Infant en l'àmbit local i fomentar el treball en xarxa entre els diferents municipis que formen part de la iniciativa. L'objectiu és que administracions i governs desenvolupin i implementin estratègies per albenestar dels infants defensant els seusdrets, fomentant la sevaparticipació i fent de les ciutats entorns més habitables, especialment per als més joves. 
 
Entre les condicions per arribar a ser CAI es troba elfoment de la participació infantil en els espais reservats per a això, donar suport a la creació de plans d'infància municipals, impulsar polítiques en benefici dels nens o promoure el treball en xarxa entre els membres de la iniciativa. 
 
A més dels municipis que han rebut el Segell de Reconeixement CAI, el jurat també ha atorgat 36 distincions delVII Certamen de Bones Pràctiques, un concurs en el qual es premien projectes o actuacions exemplars a favor de lainfància i l'adolescència, dutes a terme per governs locals i altresentitats públiques i privades.

Els reconeixements CAI i de Bones Pràctiques es concedeixen cada 2 anys després d'un procés de seguiment dels municipis i institucions que es presenten al programa. Així, una comissió tècnica va visitar el setembre les diferents localitats per avaluar si, efectivament, les seves línies d'actuació en relació amb la infància i l'adolescència s'ajustaven als requisits exigits.

El Segell de Reconeixement CAI i les distincions de Bones Pràctiques es lliuraran en un acte que tindrà lloc el 7 de novembre a Guadalajara, Ciutat Amiga de la Infància des del 2012. 

Consulta la llista completa de municipis amb el Segell de Reconeixement CAI i les distincions de Bones Pràctiques.