En Pocoyó i en José Manuel Calderón, units per portar aigua a les escoles de Níger

En Pocoyó i en José Manuel Calderón s'uneixen a UNICEF Espanya en una important tasca: contribuir que la infància a Níger vegi complert el seu dret a l'educació: menys de la meitat dels escolars nigerins completen la seva educació primària.

Una part d'aquest problema està relacionada amb la manca d'unes instal · lacions escolars adequades que no tenen ni allò més bàsic: l'accés a l'aigua potable i instal · lacions de sanejament.

Objetiu: portar un milió d'infants de Níger a l'escola

Per aquesta raó, en Pocoyó i en Calderón animen els centres educatius espanyols a unir-se a la campanya Gotes per al Níger d'UNICEF Espanya, sumant petits esforços per aconseguir un gran objectiu comú: portar un milió d'infants nigerins a l'escola. Durant aquestes setmanes,  en Calderón i en Pocoyó protagonitzen una sèrie de peces promocionals per animar la participació dels centres escolars en la campanya Gotes per al Níger.

al Níger només el 15% de les escoles tenen accés a aigua potable

En Pocoyó i el seu amic Pato viuen en primera persona l'aventura de portar aigua a una escola on no hi ha una font d'aigua potable. Aquesta peça, produïda per Zinkia a []

favor d'UNICEF, narra d'una manera fàcilment comprensible pels més petits una dura realitat quotidiana a Níger: només el 15% de les escoles tenen accés a aigua potable. Per la seva banda, en José Manuel Calderón, Amic d'UNICEF Comitè Extremadura, jugador dels Toronto Raptors i de la Selecció Espanyola de Bàsquet, recentment proclamada subcampiona olímpica a Londres 2012, protagonitza un espot en què mostra eldifícil que és per a milions d'escolars al món tenir accés a instal · lacions d'aigua i sanejament.En països com Níger només una de cada quatre escoles té instal · lacions de sanejament, i en la majoria dels casos són extraordinàriament precàries. "La manca d'aigua i sanejament a les escoles vulnera el dret a la salut i el dret a l'educació dels infants", ha declarat Calderón. Aquestes peces es difonen a través dels canals online oficials dePocoyó i UNICEF.