Els jugadors del FC Barcelona Lionel Messi i José Manuel Pinto comparteixen les seves habilitats futbolístiques amb joves amb discapacitat

En el primer dia de viatge del FC Barcelona a Tailàndia, els jugadors internacionalment reconeguts Lionel Messi i José Manuel Pinto han compartit les seves habilitats futbolístiques amb infants amb discapacitat intel · lectual.

Els jugadors i els assistents van formar un grup unit de joves amb i sense discapacitat que practiquen esport i que fomenten el treball en equip i la col · laboració mútua.
 
El FC Barcelona i UNICEF mantenen una aliança mundial des de l'any 2006 destinada a millorar les vides de milions d'infants, proporcionant-los la oportunitat de rebre educació, participar en activitats esportives i aprendre valors positius com la inclusió. Com a reflex del compromís de l'equip amb aquesta aliança, els jugadors del FC Barcelona Messi i Pinto van respondre a les preguntes de 20 nens i joves, als quals a més van ensenyar algunes tècniques futbolístiques.
 
Alguns d'aquests nens i joves juguen en l'Equip Unificat de Futbol de les Olimpíades Especials de Tailàndia, que s'ha classificat per a la Copa Mundial 2014 del Brasil que organitzen Special Olympics (Olimpíades Especials) i la FIFA. L'Equip Unificat està format per joves amb i sense discapacitat intel · lectual que entrenen, practiquen i juguen junts, donant exemple de com els nens amb discapacitat poden participar en l'esport al costat d'altres nens.
 
l'esport i els infants amb discapacitat
A Tailàndia hi ha al voltant d'un milió de persones amb discapacitat intel · lectual, de les quals 600.000 són infants. Els estudis demostren que proporcionant als nens amb discapacitat intel · lectual l'oportunitat de participar en activitats físiques i esportives,millora el seu desenvolupament físic i mental, així com la comunicació i les habilitats socials. UNICEF Tailàndia treballa amb les Olimpíades Especials de Tailàndia, una organització no governamental que té com a objectiu promoure la inclusió social d'aquests nens a través d'entrenaments i competicions esportives.
 
Durant l'acte, Isiye Ndombi, Sotsdirector Regional per a Àsia Oriental i Pacífic d'UNICEF, va felicitar el FC Barcelona per divulgar un tema tan crucial com és la importància de proporcionar als nens amb discapacitat les mateixes oportunitats de competir en activitats esportives que la resta.
 
"UNICEF està fermament convençut que quan la societat inclou als infants amb discapacitat enriqueix la vida de tots", va dir Ndombi. "A l'estar aquí avui, el FC Barcelona està demostrant una vegada més que els valors del seu equip van molt més enllà del camp de futbol i a més, contribueixen a reforçar la importància de la inclusió social dels infants més vulnerables."
 
"El FC Barcelona guanya, però ho fem amb un estil lligat als valors", va dir Ramon Pont, vicepresident de la Fundació FC Barcelona. "És a través dels valors com es pot guanyar. Tractem d'aprofitar la força de l'esport per al desenvolupament de les persones, especialment els nens, i UNICEF és el nostre principal aliat en aquest desafiament."
 
En resposta a una pregunta formulada per un dels nens que van assistir a la trobada amb els jugadors, Messi va assegurar: "He jugat moltes vegades amb infants amb discapacitat i no és diferent a jugar amb qualsevol altre nen".
 
Posteriorment va respondre a una altra pregunta sobre com es pot convertir algú en un gran jugador de futbol, i Messi va respondre: "la formació és la clau. Cal renunciar a molt. Si t'agrada el joc, has de lluitar per això i s'ha de voler aprendre cada dia".
 
FC Barcelona i UNICEF
El FC Barcelona està compromès a donar suport als drets dels infants vulnerables. Des del 2006, el FC Barcelona ha aportat 1,5 milions d'euros anuals al treball d'UNICEF. El 2011, el FC Barcelona i UNICEF van renovar la seva aliança tres anys, centrant-se en l'Esport per al Desenvolupament en el context més ampli per garantir el dret de tots els infants a l'educació. A través de l'aliança, UNICEF i la Fundació FCB es van comprometre a proporcionar a milions de nens l'oportunitat de rebre educació i aprendre valors positius a través d'un programa integrat d'educació física, esport i joc en Escoles Amigues de la Infància al Brasil, Xina, Ghana i Sud-àfrica.
 
A més, el club de futbol llueix el logotip d'UNICEF a la samarreta com a mostra del seu continuat compromís de garantir els drets de tots els infants.