Els infants s'emporten la pitjor part del conflicte a Síria

UNICEF mostra la seva inquietud pel fet que els infants se segueixen duent la pitjor part del conflicte que afecta diverses regions de Síria.

UNICEF està treballant amb els seus col·laboradors per prestarassistència urgent a centenars de milersde nens i famílies que han fugit de casaper escapar dels atacs, ja que s'enduen la pitjor part del conflicte.

Les famílies que es refugienenescoles, mesquites i altres edificis públics, a Damasc i en altres regions, estan rebent kits d'higiene, matalassos, mantes, així com aliments i altres articlesper als seus fills.

Durant el mes de juliol,tot ideteriorament de les condicions de seguretat i l'accés limitat a moltes àrees, UNICEF i els seus col · laboradors van ser capaçosd'intensificar els treballs per arribar a al voltantde94.000 persones, la gran majoria (prop del 90 per cent) nens i adolescents.

El director executiu d'UNICEF, Anthony Lake, ha dit que la prioritat més urgent ésprotegir els nens i les seves famílies.

"Aprofitant que els ulls del món es fixenen l'escalada de violència que afecta Síria, no hem de passar per alt el fet queels nens, tot i no ser responsables d'aquesta tragèdia, estan pagant un preu terrible", va assegurar el Director Executiud'UNICEF, Anthony Lake.

"Elsnens estan morint, perdent la casa i als seus pares, i no poden assistir a l'escola. UNICEF dóna suport a les persones implicades quedes de moltes zones estan trucant a totes les parts implicades a fer tot elque estigui al seu abast per protegir els innocents ",afirmaLake.

El deteriorament de la situació provoca que segueixiaugmentant el nombre de persones que fugen de Síria a païsosveïns. Fins ara, més de 130.000refugiats sirians-al voltant de la meitat d'ells nens i adolescents-s'han registrat a Jordània, Líban, Turquia i l'Iraq. UNICEF s'uneix a altres organitzacions humanitàriesper a proporcionar una àmplia gamma de serveis essencials, com aigua, sanejament, educació i suport psicosocial.