El "RETO" d'UNICEF Andalusia aconsegueix 529.912€ en contra de la desnutrició

La programació solidària de Canal Sur, en suport a la Campaña Cumpledías d'UNICEF Espanya, aconsegueix més de 529.000 euros en deu hores, gràcies a la solidaritat de milers d'andalusos, empreses i institucions.

El "RETO"d' UNICEF Cumpledías ha aconseguit superar els 529.000 euros, quantitat que es destinarà íntegrament als programes de supervivència infantil d'UNICEF amb especial atenció a la prevenció i tractament de la desnutrició infantil. Cada 1,20 euros recaptats equivalen a un día de tractament per a un nen amb desnutrició aguda greu.

La desnutrició crònica afecta a uns 180 milions de nens menors de cinc anys a tot el món. Si la desnutrició es produeix a les primeres etapes pot provocar un retard en el creixement del nen, i el dany físic i congnitiu que causa és irreversible. 

Per la seva banda, la desnutrició aguda greu afecta a 20 milions de nens a tot el món, els quals es troben enrisc de mort si no reben un tractament immediat. El tractament complet d'un nen amb desnutrició dura entre 4 i 6 setmanes i consisteix en subministrar-li llet o aliment terapèutic uns tres cops al dia per tal de que l'organisme es vagi recuperant.

Programació solidÀria durant 10 horEs

La programació solidària del Canal Sur va començardivendres 30 amb el programa Menuda Noche, presentat per Juan y Medio, on artistes com José Mercé, El Arrebato, Merche, Vanesa Martín, Joanna Jiménez o Pastora Soler, van protagonitzar duets irrepetibles amb els nens i nenes que acompanyen a Juan y Medio cada setmana al plató.

La crida solidària de Menuda Noche la van seguir milers d'espectadors i va tenir una important repercusió a les xarxes socials. A partir de les 23.20h els integrants de La semana más larga, tant el presentador de l'espai, Manu Sánchez, com els seus convidats, Los Morancos i Rody Aragón, van animar a tot el món a unir-se a lalluita en contra de la desnutrició infantil.

La programació dedicada a UNICEF va continuar en directe el dissabte, des de les 18.15h, amb el programa La tarde aquí y ahora. José Manuel Soto, María Carrasco y El Mani, entre d'altres artistes, van acompanyar al presentador del programa i Amic d'UNICEF Andalusia, Juan y Medio. Les trucades i els missatges de suport van ser constants fins a l'inici de l'edició especial de Se llama copla, gala que va tancar el cap de setmana dedicat a la supervivència infantil.

Conduïda per segon any consecutiu per Eva González, aquesta va estar plena d'emocions, especialment als moments en els quals la presentadora va recordar el seu viatge a Etiòpia per conèixer la feina d'UNICEF o les històries de recuperació d'Ismail i Bintou, els quals han aconseguit sortir de la desnutrició gràcies als tractaments que proporciona UNICEF.

La desnutrició es pot prevenir i tractar: A partir de la feina d'UNICEF i els seus aliats, en 2011, 1,8 milions de nens van rebre tractament en contra de la desnutrició aguda. I en 2012, només al Sahel, 576.000 nens l'han rebut.