El "Projecte de Pau" amb la Banya d'Àfrica

Gràcies a l'Ambaixador d'UNICEF i campió de l'Eurobasket 2011, Pau Gasol, i a totes les persones que en les últimes setmanes van decidir unir-se a 'El Projecte de Pau' contra la fam, s'ha aconseguit un total de 20.055,6 euros per a l'emergència nutricional de la Banya d'Àfrica.

El jugador de bàsquet va decidir orientar la seva iniciativa ambUNICEF El Projecte de Pau a aconseguir suports en la lluita contra la fam i, per això, es va comprometre a realitzar una donació pels seus punts en l'últim partit de preparació de l'Eurobàsquet Lituània 2011. Després d'aquest partit, Pau Gasol va mantenir la seva iniciativa oberta a la participació de tots aquells que volguessin col · laborar enviant un SMS oa través d'altres formes de col · laboració.

Pau Gasol, Ambaixador d'UNICEF Espanya des de 2003, va posar en marxa aquesta acció convençut, com va assenyalar, que "no podem quedar de braços creuats davant d'aquesta situació. Milers d'infants han mort i la vida de centenars de milers està en perill ".

L'emergència nutricional que viu la Banya d'Àfrica afecta sobretot els infants, posant en risc imminent les vides de centenars de milers d'ells. UNICEF treballa en totes les àrees que salven vides en els quatre països afectats, en els camps de desplaçats, en les comunitats ia les regions limítrofes.

La crisi té l'origen en la coincidència de la pitjor sequera de la regió en els últims 50 anys, l'increment dels preus dels aliments, els efectes del llarg conflicte armat a Somàlia i un dels més intensos fluxos de refugiats de Somàlia cap a Kenya i Etiòpia.

UNICEF desenvolupa accions massives en nutrició i salut, aigua i sanejament i protecció infantil. El Fons de Nacions Unides per la Infància és el principal proveïdor d'aliment terapèutic, un producte que aconsegueix tractar la desnutrició. A part de la distribució de subministraments vitals, UNICEF dóna suport a centres d'estabilització nutricional, realitza campanyes d'vacunació, facilita l'accés a l'aigua potable i estableix espais de protecció per als infants. 

‘El Projecte de Pau’

La iniciativa El Projecte de Pau es va posar en marxa amb dos objectius: aconseguir que cada vegada més infants puguin anar a l'escola i lluitar contra la desnutrició a l'Àfrica. Gràcies a les donacions de Pau Gasol i d'altres donants, aquesta iniciativa ja ha aconseguit: 

  • Construir i posar en marxa set escoles per a uns mil infants que viuen en situació de pobresa o en comunitats aïllades i remotes.
  • Distribuir cadires especials per a 20 nens i nenes amb discapacitats.
  • Enfortir programes per a la prevenció i el tractament de la desnutrició. 

El juliol de 2010, Gasol va conèixer directament al sud d'Etiòpia la situació dels infants amb problemes de nutrició i el treball que UNICEF desenvolupa, juntament amb organismes públics, comunitats i ONG, per prevenir la desnutrició i prestar l'adequat tractament als infants que la pateixen.