'El Intermedio' s'uneix a "Cumpledías"

El programa de laSexta El Intermedio s'uneix a UNICEF en la lluita contra la desnutrició infantil a través de Cumpledías i comptarà amb la presència de l'Ambaixador d'UNICEF Espanya Imanol Arias al seu programa el dimarts 18 de desembre. 

Aquesta campanya posa el focus sobre la idea que la desnutrició col · loca els infants en una situació tan precària de supervivència que complir dies és un èxit i un repte alhora. L'acció té com a objectiu assegurar lasupervivència infantil, que els nens facin anys i puguin desenvolupar plenament tot el seu potencial.

Els fons obtinguts amb aquesta campanya es destinen als programes d'UNICEF a l'àrea de supervivència infantil a tot el món. Qualsevol persona pot participar a la campanya a través delweb, on es proposen accions de difusió i opcions de donació; o enviant un SMS amb la paraula UNICEF al 28028.

Cada 1,20 euros donat equival a un dia de tractament per a un infant que pateix desnturició aguda greu (el tractament complet dura entre 3 i 4 setmanes).

La importància de la lluita contra la desnutrició

Gairebé 20 milions d'infants menors de cinc anys pateixen desnutrició aguda greu, el que els pot col · locar en una situació de risc de mort si no reben atenció. A més, uns 180 milions de nens menors de cinc anys a tot el món pateixen desnutrició crònica. Si es produeix en les primeres etapes de vida pot provocar un retard en el creixement de l'infant, i el dany físic i cognitiu que causa és irreversible. La desnutrició crònica es pot prevenir, i la desnutrició aguda es pot tractar.