Ebola a l'Àfrica: Guinea inicia l'obertura de les escoles

Guinea inicia la reobertura de les escoles, fet que és una bona notícia per als infants.
 
Des d'UNICEF estem treballant per reduir el risc de transmissió de l'Ebola, a través de la formació de professors per implementar mesures de seguretat, com la presa diària de temperatura i subministrant termòmetres i kits de rentat de mans per a les escoles.
 
"El tancament de les escoles ha tingut un profund impacte en la regió, que al seu torn té alguns dels indicadors educatius més baixos del món, i entre els nens que han vist com el seu món s'ha tornat del revés per l'Ebola", explica Peter Salama, coordinador d'UNICEF en l'emergència d'Ebola. "A mesura que les escoles tornin a obrir, és fonamental que siguin un entorn de protecció en què el risc de transmissió d'Ebola es redueixi al mínim, i que el coneixement contribueixi a aturar la propagació del virus".
 

ebola a l'àfrica: "eLs infants han vist com el seu món es capgirava"

A causa de l'Ebola, les escoles públiques a Guinea, Libèria i Sierra Leone van romandre tancades després de les vacances de juliol i agost, privant 5 milions d'infants d'educació durant mesos.
 
Les escoles públiques a Guinea han reobert oficialment aquesta setmana. A Libèria i Sierra Leone, també estem treballant amb els governs i les comunitats per preparar-nos per l'eventual reobertura de les escoles.
 
Els protocols de seguretat desenvolupats pels ministeris d'educació, juntament amb UNICEF i els nostres aliats, inclouen la presa de temperatura en entrar a l'escola i no permetre-hi l'entrada a cap persona que tingui una febre superior a 38° C, que hagi tingut contacte amb un pacient o víctima d'Ebola en els últims 21 dies o que tingui tres símptomes d'Ebola, com febre, diarrea i vòmits. Els protocols també expliquen com manejar un cas sospitós a través d'un sistema de referència amb el centre de salut més proper.
 

ebola a l'àfrica: classes per ràdios solars

Els professors tenen un paper important que desenvolupar en la difusió d'informació mentre les escoles estiguin tancades i en el suport a la seguretat quan es tornin a obrir. UNICEF ha format milers de professors per participar en campanyes de mobilització social que donin als infants, pares, mestres i altres membres de la comunitat el coneixement que necessiten per protegir-se de l'Ebola i prevenir una major transmissió del virus.
 
Des d'UNICEF, amb l'ajuda dels nostres aliats, també hem proporcionat a les escoles milers de kits d'higiene, que inclouen sabó i cubells. Ja que les escoles en els països afectats sovint no tenen accés a aigua potable, estem ajudant a mobilitzar els pares i altres membres de la comunitat per subministrar aigua a les escoles.
 
A Libèria i Sierra Leone, donem suport a les autoritats en l'extensió dels programes d'educació en ràdio perquè els nens no perdin del tot la seva educació mentre les escoles romanen tancades. Per fer front a la manca d'aparells de ràdio i a una electricitat poc fiable, a UNICEF hem adquirit les primeres 17.000 de 50.000 ràdios solars que es distribuiran a les llars més vulnerables, i està treballant amb aliats en educació per donar lliçons pre-gravades a les zones més difícils d'arribar.
 
Dóna per ajudar-nos a aturar l'Ebola.