Ebola: 1 de cada 5 contagiats pel virus és un infant

L'Ebola ha tingut conseqüències devastadores per als infants. De les més de 24.000 persones infectades, unes 5.000 han estat nens, fet que constitueix un 20% dels casos d'infecció a Guinea, Libèria i Sierra Leone. I més de 16.000 menors han perdut a un dels seus pares, a ambdós o al seu cuidador principal.
 
A més, per a molts dels 9 milions d'infants que viuen a les zones afectades, l'Ebola ha constituït una experiència aterridora. Són nens que han estat testimonis de mort i sofriment que no arriben a comprendre.
 
En el nou informe (en anglès) que presentem avui, destaquem com d'urgent resulta arribar als zero casos d'Ebola i aconseguir que es restableixin els serveis bàsics als països més afectats.
 

Ebola: "No podem abaixar la guàrdia"

"El brot no haurà estat eliminat fins que arribem a zero casos, i per això hem de rastrejar i vigilar cada un d'ells. No podem permetre'ns el luxe d'abaixar la guàrdia", explica Barbara Bentein, Coordinadora Mundial d'UNICEF per a l'emergència de l'Ebola." Al mateix temps, cal que es restableixin els serveis bàsics de manera segura i responsable, emprant per a això els èxits obtinguts durant la resposta".
 
L'informe examina les terribles conseqüències que ha tingut l'Ebola en els nens a l'atacar algunes de les comunitats més vulnerables dels països més vulnerables del món.
 
L'estudi també mostra que les tasques de sensibilització han donat els seus fruits. En una enquesta que es va dur a terme a Libèria, per exemple, el 72% dels entrevistats creu que qualsevol persona amb símptomes de l'Ebola obtindria millors cures en un centre de tractament que a la seva llar, la qual cosa és significativa perquè molts defugien aquests centres, de manera que les víctimes de l'Ebola es quedaven a casa i propagaven la infecció a la comunitat.
 

Ebola: Protegim milers d'infants contra malalties mortals

Mentre vam participar en les activitats de resposta a l'Ebola, des d'UNICEF hem immunitzat a milers d'infants contra altres malalties mortals, com el xarampió; hem enfortit els serveis d'atenció primària; i hem ajudat a reduir al mínim el risc d'infeccions com el de l'Ebola, que podrien haver passat en reprendre's les classes després del tancament de les escoles, que va mantenir uns 5 milions de nens fora de les aules durant diversos mesos.