Dos treballadors d'UNICEF a la llista de les 100 persones més influents de la revista 'Time'

La prestigiosa revista nord-americana Time ha inclòs els dos responsables de la Unitat d'Innovació d'UNICEFChristopher Fabian i Erica Kochi, a la seva llista anual de les 100 personalitats més influents a nivell mundial.

Christopher i Erica estan impulsant noves tecnologies i estratègies a UNICEF que estan cambiant el discurs sobre el desenvolupament.

"Aquesta elecció és un fantàstic reconeixement del nostre treball, destinat a aprofitar la tecnologia, el pensament de disseny i la innovació per a enfortir els programes d'UNICEF sobre el terreny i transformar la pràctica internacional del desenvolupament", ha valorat Erica.
 
Per a UNICEF, "aquest reconeixement públic mostra que podem desenvolupar i donar suport a solucions que són transformadores -a escala- per als nens i nenes més vulnerables del món", ha afegit.
 

RESULTATS REALS EN TEMPS REAL

Els projectes liderats per ambdós des de l'Unitat d'Innovació inclouen el desenvolupament del sistema pioner RapidSMS, una tecnologia de codi obert que utilitza telèfons mòbils i missatges de text SMS per comunicar i seguir informació a escala nacional. 
 
A Malawi, per exemple, els treballadors sanitaris introdueixen als seus telèfons, en forma de SMS, les dades que recullen del terreny i aquests missatges de text s'envien al número RapidSMS local. A continuació, personal capacitat mapa i registra les dades, i transmet al Govern informació en temps real que es pot utilitzar de manera immediata. 
 
"Per tant, si un districte té una gran quantitat de treballadors comunitaris enviant SMS amb preguntes sobre com preparar sals de rehidratació oral, podem suposar correctament que alguna cosa va malament i enviar un equip per investigar. Això no es pot fer amb les dades en paper o amb alguna cosa que triga un any o dos en arribar a la teva oficina", explica Christopher. “De sobte, podem tenir una conversa de dues vies amb la gent a la qual ajudem. Podem saber en temps real coses com: A qui no estem arribant? Qui no està utilitzant els serveis essencials? Per què passa això? Què podem fer al respecte? El desafiament avui no és el que va passar després dels fets, sinó saber allò que està succeint ara i ser capaç de fer alguna cosa al respecte ara", indica Erica. 
 

IMPACTe SOBRE MILiONS DE VIDeS

La Unitat d'Innovació d'UNICEF ha tingut un impacte sobre milions de vides. L'ús de RapidSMS ha ajudat a prestar atenció prenatal a milers de dones embarassades a Ruanda, ha realitzat un seguiment de la distribució d'uns 63 milions de mosquiteres i ha establert un circuit de retroalimentació directa per a més de 190.000 joves ugandesos que treballen amb el Govern i tracten de canviar les polítiques nacionals. 
 
"Erica i Chris estan treballant amb aliats de tot el món per posar a prova les idees, impulsar decisions i ajudar a augmentar les innovacions. Gràcies a aquest treball, estem fent més per arribar als nens més difícils d'atènyer amb els programes que canvien i salven vides", destaca el Director Executiu d'UNICEF, Anthony Lake.
 
UNICEF està treballant amb els sectors acadèmics i amb aliats del sector privat. "Els problemes que afronta la nostra generació no seran resolts per un sol país que treballa en solitari i no seran resolts amb una gran quantitat de tecnologia al nord. Es resoldran quan les persones puguin col·laborar juntes, i quan la gent vegi com són d'importants els sistemes que hi ha darrere d'aquests problemes i la poca importància que té la tecnologia en sí mateixa", valora Christopher. 
 
"Quan l'huracà Sandy va arribar aquí [Nova York], la Unitat d'Innovació de l'Agència Federal per a la Gestió d'Emergències d'Estats Units (FEMA, segons les seves sigles en anglès) ens va trucar i ens va dir: "¿Poden vostès ajudar-nos a realitzar algunes de les innovacions que hem escoltat que estan fent a Burundi i Sudan del Sur, i a l'Àfrica Oriental?" Per a mí, això representa un canvi total", afegeix.