Cumpledías: més d'un milió de dies donats

Dos mesos després del llançament de la seva campanya Cumpledías, UNICEF Espanya vol agrair el compromís de totes les persones i entitats que, juntes, ja han sumat més d'un milió de dies donats per lluitar contra la desnutrició a través dels programes de supervivència infantil d'UNICEF. Milers de persones, desenes de mitjans de comunicació, més de 200 centres educatius i 400 empreses i entitats de diferents sectors com l'esport, han donat suport a la campanya, que encara està en marxa.

L'equip d'UNICEF Espanya vol traslladar el seu profund agraïment a cadascuna de les persones i entitats que han donat suport i continuen donant suport a aquesta campanya, sigui a través de donacions, sigui difonent Cumpledías i lainformació sobre desnutrició infantil i les seves solucions. "Gràcies per fer-ho possible, gràcies a aquests milers de persones, mitjans de comunicació, empreses i entitats de diferents sectors que, tot i les circumstàncies, se sumen a la campanya", ha dit la presidenta d'UNICEF Espanya, Consuelo Crespo. "La nostra societat està demostrant els seus valors i el seu compromís, que són fonamentals, perquè només junts podem salvar videsi continuar treballant perquè, un dia, aconseguim acabar amb l'espiral de la pobresa. No hem d'oblidar que per primera vegada en la història tenim el coneixement i els recursos per eradicar-la", va afegir.

Cumpledías

UNICEF Espanya va engegar Cumpledías el novembre passat amb l'objectiu de traslladar a l'opinió pública la gravetat de la situació que viuen milions d'infants, facilitant eines a través de les quals qualsevol persona pot contribuir a canviar la vida de milers de nens.Cumpledías parteix de la base que tots els infants tenen dret a complir anys, però en molts llocs la seva situació és tan precària que complir dies ja és un motiu d'alegria per a la supervivència. Els fons aconseguits amb Cumpledías seran destinats als programes de supervivència infantil d'UNICEF. Ciutadans a títol individual, Ambaixadors i Amics d'UNICEF Espanya, mitjans de comunicació nacionals i autonòmics, empreses, entitats esportives, centres educatius i institucions de diferents sectors s'han bolcat amb el dret dels infants a complir anys. Gràcies a aquest compromès suport, Cumpledías ha aconseguit fins ara 1,2 milions d'euros i la campanya segueix endavant. Qualsevol persona pot participar entrant ahttp://cumpledias.com o enviant un SMS amb la paraula UNICEF al 28028. Cada SMS enviat equival al cost d'un dia de tractament contra la desnutrició aguda per a un nen. El tractament complet, el que treu a un infant de la desnutrició aguda, dura entre 4 i 6 setmanes i costa uns 42 euros.

Supervivència infantil i desnutrició

La supervivència i el desenvolupament infantil és un dels drets fonamentals de la infància i és clau per trencar el cercle de la pobresa i la situació de crisi permanent que afecta milions de persones al món. En les últimes dècades s'han registrat avenços notables, com la reducció de la mortalitat infantil en un 41%, però encara moren 19.000 infants al dia per causes que podem impedir. La desnutrició és causa directa o indirecta d'una de cada tres morts infantils. No obstant això, hi ha solucions per aturar aquest problema greu i urgent:

  • Prop de 180 milions d'infants pateixen desnutrició crònica, un estat que mina per sempre el seu desenvolupament físic i intel·lectual.
  • 20 milions pateixen desnutrició aguda severa, que situa els nens en una situació de risc mortal.
  • A l'Àfrica subsahariana, al voltant d'un milió d'infants moren a l'any per causes relacionades amb la desnutrició.
  • UNICEF té l'objectiu d'aconseguir que aquestes morts passin a ser zero, i hi ha solucions poc costoses que s'estan aplicant i que donen resultats com aquests:
  • El 1990 van morir per causes evitables 12,5 milions de nens menors de cinc anys, el 2011 aquesta xifra va ser de6,9 ​​milions.
  • Només al Sahel, l'any passat vam aconseguir que més de 850.000 infants rebessin tractament contra la desnutrició.
  • El 2011 UNICEF va distribuir més de 52 milions de vacunes contra el xarampió.

Més informació sobre Cumpledías i supervivència infantil:

Més informació:

http://cumpledias.com