"Cumpledías": més de 1.190.000 dies donats per a la supervivència infantil

Gairebé quatre mesos després del llançament de la campanya institucional Cumpledías, UNICEF Espanya ha donat a conèixer avui els resultats de la iniciativa, a la qual s'han sumat centenars de milers de persones que han donat més de 1.190.000 dies a favor de la supervivència infantil. Gairebé mig milió de persones, més de 150 mitjans de comunicació, prop de 300 centres educatius i 400 empreses i entitats de diferents sectors, com ara l'esport, han donat suport a la campanya.

Imanol Arias, Ambaixador d'UNICEF Espanya i veu corporativa de la campanya, ha participat aquest matí en un acte d'agraïment a col · laboradors en el qual va destacar que "gràcies al suport de cada un de vosaltres i de centenars de milers de persones hem aconseguit que molts infants compleixin molts dies i estic segur que les mares, en diferents països, han multiplicat l'ajuda rebuda."

Cumpledías parteix de la base que tots els infants tenen dret a complir anys però en molts llocs, la seva situació és tan precària que complir diesja és un motiu d'alegria. Per aquesta raó, UNICEF Espanya convidava a participar a través de www.cumpledias.com o enviant un SMS amb la paraula UNICEF al 28028 **. Cada SMS enviat equival al cost d'un dia de tractament contra la desnutrició aguda per a un nen. El tractament complet, el que treu a un nen de la desnutrició aguda, dura entre 4 i 6 setmanes i costa uns 42 euros.

UNICEF Espanya vol mostrar un cop més el seu profund agraïment a cada persona que, tot i les circumstàncies, ha volgut sumar-se a aquesta iniciativa solidària que preteniaimpulsar el seu treball per la supervivència infantil i traslladar a l'opinió pública la gravetat de la situació en què viuen milions d'infants en un món on la desnutrició està associada a un terç dels 6,9 milions (dada 2011) de nens menors de cinc anys que moren per causes evitables.

Supervivència infantil i desnutrició

La supervivència i el desenvolupament infantil és un delsdrets fonamentals de la infància i és la clau per acabar amb el cercle de la pobresa i la situació de crisi permanent que afecta milions de persones al món. En les últimes dècades s'han registrat avanços notables, com la reducció de la mortalitat infantil en un 41%, però encara moren 19.000 infants al dia per causes que podem impedir.

La desnutrició és causa directa o indirecta d'una de cada tres morts infantils, esdevenint així un problema molt greu i urgent:

  • Prop de 180 milions d'infants pateixen desnutrició crònica, un estat que mina per sempre el seu desenvolupament físic i intel·lectual.
  • 20 milions pateixen desnutrició aguda severa, que situa els infants en una situació de risc mortal.
  • A l'Àfrica subsahariana, al voltant d'un milió de nens moren a l'any per causes relacionades amb la desnutrició.

UNICEF té l'objectiu d'aconseguir que aquestes morts passin a ser zero, i hi ha solucions poc costoses que s'estan aplicant i que donen resultats com aquests:

  • El 1990 van morir per causes evitables 12,5 milions de nens menors de cinc anys, el 2011 aquesta xifra va ser de 6,9 ​​milions.
  • Només al Sahel, l'any passat vam aconseguir que més de 850.000 infants rebessin tractament contra la desnutrició.
  • El 2011 UNICEF va distribuir més de 52 milions de vacunes contra el xarampió.
 
 
** Cost íntegre per a usuaris de movistar, Vodafone i Orange 1,20 €, destinat íntegrament a UNICEF. Resta, cost màxim 1,45 €. Operat per Alvento. Número d'atenció al client: 902887786. Alvento.es