Crisi a Síria: condemnem els atacs contra civils a Alep

"UNICEF condemna enèrgicament els atacs amb morter que van tenir lloc dimarts passat en zones civils d'Alep, en què van morir almenys 19 infants, incloent-hi sis en un espai amic de la infància el qual rep suport d'UNICEF.

Els espais amics de la infància permeten als nens jugar i tornar a connectar amb la seva infància i oblidar, encara que sigui per un breu període de temps, els horrors de la guerra. Mai s'haurien de convertir en un objectiu.

Aquest reprovable atac mostra que fins i tot el simple acte de jugar és perillós a Síria.

En les últimes setmanes s'han comunicat diversos atacs indiscriminats que han causat la mort i lesions a desenes d'infantss.

Aquests atacs posen de manifest un flagrant menyspreu per leslleis de la guerra. Són un clar recordatori quecap lloc a Síria és segur per als nens.

UNICEF fa una crida a totes les parts en conflicte a Síria per aturar immediatament aquest tipus d'atacs i fer tot el possible perprotegir tant la població civil com les infraestructures civils, per exemple, les escoles, els centres de salut o les instal·lacions d'aigua, de conformitat amb el Dret internacional humanitari. Tots els civils, inclosos els infants han de ser protegits en tot moment".

Declaració d'Hanaa Singer, representant d'UNICEF a Síria.