Crisi a l'Iraq: les violacions dels drets dels infants són inaceptables

"L'abast i el tipus de violacions contra els infants, les dones i les comunitats de minories a l'Iraq en les últimes setmanes són de les pitjors d'aquest segle i són completament inacceptables, en cap sentit ni per cap codi de conducta que pugui regir el conflicte" ha denunciat Marzio Babille, representant d'UNICEF Iraq.

Els testimonis de civils que van aconseguir escapar de la recent ofensiva de grups armats aSinjar (nord-oest de l'Iraq) revelen casos atroços d'assassinats,segrestos i violència sexualcontra dones i nens
 
Els equips d'especialistes en protecció infantil enviats per UNICEF han documentat fins al moment123 casos diferents de violació de drets per part de grups armats quan van atacar elsyazidites i altres grups de minories que viuen en àrees de la província de Nínive properes a la frontera ambSíria
 
Vuitanta d'aquests casos han estat verificats com a violacionsgreus dels drets dels infants en situacions de conflicte armat, segons les investigacions que UNICEF realitza en el seu treball conegut com a Mecanisme de Control i Seguiment(MRM, en les seves sigles en anglès). 
 
"Gairebé cada persona amb la qual hem parlat ens ha explicat horribles violacions que han experimentat o de les quals han estat testimonis ells mateixos o membres de les seves famílies o comunitats", ha explicat Ibrahim Sesay, especialista d'UNICEF en Protecció Infantil. 
 
Una nena yazidita de 16 anys va explicar com va ser acorralada, juntament amb altres nenes i dones triades per ser casades en matrimonis forçats i temporals amb finalitats sexuals. La nena va dir que va poder escapar però que a les altres se les van endur. 
 
"L'agonia que ara estan patint aquestes dones i nenes com a resultat d'una experiència tan dolorosa requereix un augment urgent d'atenció especialitzada en salut mental isuport mèdic, com a part d'una resposta més àmplia que s'ha desplegat davant aquestatragèdia", ha afegit Sesay.
 

Crisi a l'Iraq: el trEBALL D'UNICEF

UNICEF ha proporcionat atenció i suport psicosocial fins al moment a més de 3.000 nens refugiats i angoixats que ara es refugien a la regió kurda de Dohuk
 
UNICEF i els seus aliats estan treballant a més per atendre les necessitats immediates d'aigua potable, sanejament,higiene, vacunació dels nens i de les necessitats previstes per donar suport als infants a tenir accés a l'educació, espais segurs, activitats recreatives i serveis de protecció . 
 
Fes un donatiu per ajudar els infants de l'Iraq.