Crisi de Síria: l'Orlando Bloom es reuneix amb infants refugiats a Jordània

L'Ambaixador de Bona Voluntat d'UNICEF Orlando Bloom ha visitat Jordània per reunir-se amb infants i famílies de Síria les vides dels quals han estat devastades per un conflicte que entra en el seu quart any.

"Aquests nens han estat testimonis d'una violència extrema que cap nen hauria de presenciar (...) El que és més terrible és que s'han convertit en una generació perduda. Sense l'educació, la protecció i el suport psicològic que necessiten urgentment, el seu dolor i la seva amargor es transformarà en violència d'aquí a uns anys", va dir Bloom després de visitar la setmana passada el campament de refugiats de Za'atari, prop de la frontera amb Síria.
 
L'actor britànic va visitar a Irbid una família siriana que va fugir fa dos anys de la violència que sacseja Alep. Com moltes altres famílies que han acudit a Jordània o els països veïns, els pocs estalvis que tenien s'han acabat i la vida és cada vegada més difícil.
 
"Aquestes famílies portaven vides amb què la majoria de nosaltres podem identificar-nos. Els pares i mares tenienfeina. Els nens anaven a l'escolai jugaven. Aquesta guerra va canviar les seves vides i els va allunyar de les seves llars, i ara estan vivint ensituacions precàries amb molt poca o cap esperança per al seu futur (...) No volen viure com a refugiats, sensedignitat ni respecte. Simplement volen recuperar les seves vides i unfutur per als fills", va explicar Bloom.
 
A Za'atari, Bloom va visitar una escola que rep suport d'UNICEF i que ofereix als nens la possibilitat derecuperar la normalitat, tot i que les seves vides estan molt lluny de ser normals.
 
Amb una població de més de 100.000 dones, nens i homes, Za'atari és un dels campaments de refugiats més gran del món. Les famílies viuen en tendes de campanya i en petites caravanes en una zona àrida desèrtica on les temperatures són gèlides a l'hivern i la calor és extrema durant l'estiu. 
 
Bloom, molt conegut pel seu paper en reeixides pel·lícules comEl Senyor dels Anells iPirates del Carib, es va convertir en ambaixador de bona voluntat d'UNICEF el 2009. Abans del seu nomenament, Bloom havia visitat escoles que reben el suport d'UNICEF al Nepal per promoure els drets de la infància, inclosos l'accés a l'educació de qualitat i a l'aigua potable. El 2012, l'actor es va reunir amb infants i joves a Ciutat del Cap, Sud-àfrica, per conèixer més de prop les seves vides i la importància de disposar de zones segures perquè els nens juguin i participin en activitats recreatives després de l'escola.
 

SIRIA: RECOllIDA DE signatures

UNICEF, ACNUR, Mercy Corps, Save the Children i World Vision han fet una crida urgent als ciutadans perquè alcin la veu amb indignació per l'impacte devastador de la crisi en els infants i les conseqüències alarmants en una generació sencera.
 
UNICEF Comitè Espanyol demana a la societat que s'uneixi a larecollida de signatures. Totes se sumaran a la petició internacional de les cinc organitzacions, dirigida a tots aquells que tenen la responsabilitat i la capacitat d'acabar amb el sofriment de la infància de Síria.