Crisi de Síria: l'Abed se salva de la desnutrició

A Gaziyeh, al sud del Líban, 70 famílies que han fugit de Síria viuen en un alberg col·lectiu. Han de compartir el bany i la cuina.

Una d'aquestes famílies és la de la Tourkia. Viuen amb altres deu persones.

El seu fill Abed, de 15 mesos, pateix desnutrició. La Tourkia ens explica que van portar el nen al metge perquè tenia febre i vomitava.

"Ens va dir que necessitava urgentment que el portéssim a un hospital. Li vam dir al doctor que no podíem. Però ell ens va dir que l'havíem de portar immediatament", explica angoixada.
 
La Tourkia i el seu marit no podien portar l'Abed a l'hospital perquè no tenien diners. Però el nen estava moltfeble. "Què podíem fer? L'estàvem veient morir".
 
Amb un any i mig, el nen pesava només 7 quilos. " Mira'l. Et sembla un nen normal? On està la infància que se suposa que havia de tenir?", es pregunta la seva mare.

La desnutrició és una amenaça silenciosa al Líban. Gairebé 2.000 infants sirians refugiats en aquest país estan en perill de morir per desnutrició i necessiten tractament immediat per sobreviure.
 
Mares com la Tourkia no poden garantir una nutrició adequada per als seus fills. "Li dono tot el que trobo aquí", admet la Tourkia. "L'Abed no té cap menjar en especial".
 

Crisi de Síria: no podem donar al nostre fill una bona vida

És l'angoixa d'una mare que només vol "el que totes les mares volen per als seus fills: una vida normal". La Tourkia només vol poder "donar-los roba, menjar, cobrir les seves necessitats bàsiques". El seu somni és " tenir unacasa per a nosaltres i els nostres fills".

UNICEF i els seus aliats treballen, en col·laboració amb el govern, per desenvolupar mesures immediates tant a curt com a llarg termini per acabar amb la desnutrició infantil.

Afortunadament l'Abed va ser tractat a temps amb aliment terapèutic que li va salvar la vida. Però milers de nens continuen en perill si no reben suplements nutricionals.

És una conseqüència més de laguerra que estan patint des de fa tres anys els nens de Síria. A la manca de serveis bàsics de salut, l'abandonament escolar i el trauma psicològic s'uneix l'amenaça de la desnutrició infantil.

Per això UNICEF i altres organitzacions demanem la fi del conflicte i que els infants de Síria puguin viure en pau. Si tu també vols sumar-te a aquesta petició, deixa'ns la tevasignatura.