Crisi de Síria: els infants expliquen la seva història i els seus somnis

Pensa per un moment en els nens i nenes que tens a prop teu. Els teus fills, els fills dels teus amics, els teus nebots... Ara imagina que porten 2, 3, fins a 4 anys sense anar a l'escola. Imagina que durant tot aquest temps no han vist els seus millors amics, no han tingut cap joguina i no han dormit al seu llit.

Encara que això sembli ciència-ficció en el nostre entorn proper, aquestes històries són reals a Síria i els països veïns.
 
Els seus protagonistes són només alguns dels 14 milions d'infants que han vist com les seves vides han canviat radicalment a causa de la guerra, que acaba d'entrar al seu cinquè any. El seu futur està en perill; malgrat això, no perden l'esperança de tenir una vida millor.
 
L'Ahmad vol ser metge; la Dala, professora, però porten temps sense anar a l'escola. Són part dels 2,6 milions d'infants que viuen dins de Síria i als quals la guerra ha deixat fora de les aules.
 
Des d'UNICEF treballem per reduir aquest nombre i aconseguir que nens com l'Ahmad i la Dala puguin complir els seus somnis i siguin part activa de la reconstrucció del seu país.
 

SíRIA: Néixer i viure EN GUERRA

Més de 114.000 nens sirians han nascut com a refugiats als països veïns des de l'inici del conflicte. Ells ni tan sols coneixen les llars als quals els seus pares i germans volen tornar al més aviat possible.

L'únic que han viscut aquests infants són horrors. Tots els seus records estan tenyits pel conflicte, la misèria i la privació. La violència forma part del seu dia a dia i hi ha un seriós risc que la normalitzin i la reprodueixin quan creixin.

Aquests infants mereixen créixer en un entorn segur que els permeti desenvolupar plenament les seves capacitats. Ajuda'ns a proporcionar-los l'educació, la sanitat i la protecció que necessiten.

SíRIA: eLS PAïSoS VEïns, CADA cop més afectats  

Les comunitats d'acollida en els països veïns, moltes d'elles ja vulnerables abans de la crisi, pateixen una pressió creixent; seus recursos s'estan esgotant i el seu accés als serveis està amenaçat.

Per aquest motiu, els infants d'aquestes comunitats també necessiten suport. És molt important que el conflicte a Síria no afecti el seu desenvolupament educatiu i puguin seguir accedint als serveis sanitaris essencials.