Crisi de Síria: arriba la primera onada de fred i cal protegir els infants

La primera onada de fred ha arribat al Líban, i UNICEF ha accelerat la distribució d'ajuda per als nens. Més de 110.000 infants refugiats i les seves famílies s'enfronten a condicions extremes, sent la situació especialment greu en els refugis més informals construïts amb tendes de campanya.
 
Les famílies s'estan quedant sense combustible, fonamental per mantenir calents els nens i algunes tendes de campanya s'estan trencant perquè no aguanten el pes de la neu.

 

L'exposició al fred perjudica la salut dels infants que ja estan lluitant per sobreviure i mantenir-se sans, per la qual cosa exposar-se a infeccions respiratòries agudes pot suposar una veritable amenaça per a la seva supervivència.

AjUDA SíRIA:  L'onada agreuja LA SITUACIÓ D'EMERGèNCIA

"UNICEF està treballant amb els seus aliats per protegir el major nombre possible de famílies libaneses o refugiats sirians", va dir Annamaria Laurini, representant d'UNICEF al Líban. "Aquesta tempesta marca el començament d'un hivern difícil, sobretot per als qui viuen en refugis inadequats i exposats al fred i la humitat."
 
Amb la caiguda de les temperatures per sota dels zero graus, les mares estan demanant que els seus fills siguin protegits del fred fins que passi l'onada.
 
La tempesta Alexa va provocar la primera nevada d'aquest hivern, però les condicions climatològiques seguiran sent complicades en els pròxims mesos.
 

EL TReball D'UNICEF EN EL CONFLICTe DE SíRIA

Mesos abans que arribés la tempesta Alexa, UNICEF i els seus aliats van començar la distribució de subministraments essencials i kits d'hivern a les regions on n'anaven a ser necessaris.
 
El cap de setmana passat es van lliurar 5.000 kits amb roba d'abric per als nens que viuen en àrees remotes com Aarsal, a l'est de Líbano. Fins al moment s'han distribuït74.603 kits d'hivern. El proper mes, més de153.000 infants rebran roba d'hivern.
 
UNICEF també està donant suport al Ministeri de Salut Pública amb subministraments mèdics essencials per al tractament d'infeccions respiratòries i malalties diarreiques. Aquests subministraments cobreixen les necessitats de 10.000 refugiats que es troben en els llocs més vulnerables.
 
UNICEF també està proporcionant combustible a més de 350 escoles de les zones més fredes del Líban per escalfar les aules durant el fred hivern, de manera que el nombre d'infants protegits del fred puja a241.750 en tot Líban.