Crisi de refugiats: més de 130.000 infants han demanat asil a Europa aquest any

El 2015 està sent l'any d'una de les crisis migratòries i de refugiats més impactants de la història de la Unió Europea. Sorprèn especialment el nombre d'infants que estan vivint aquesta situació. En el que portem d'any, 133.000 nens han demanat asil a la UE.

Es calcula que el nombre de nens que es desplacen per Europa, molts d'ells fugint dels conflictes a Síria, l'Iraqo l'Afganistan, ha augmentat un 80 %. Els nens suposen a mésuna quarta part de les peticions d'asil.

"Amb tants infants en moviment i amb l'hivern aproximant-se a Europa, la nostra prioritat ha de ser ocupar-nos d'aquests nens ara", va dir Marie-Pierre Poirier, coordinadora especial d'UNICEF per a la crisi dels refugiats i migrants a Europa.

CRISI MIGRATòRIA: NECESsITeM 12,5 MILiONS D'EUROS PeR AjUDAR els InfantS

Des d'UNICEF calculem que necessitem 12,5 milions d'euros per fer front a l'agreujament de la crisi migratòria. Només així podrem dur a terme el nostre pla d'acció per als propers 12 mesos que inclou mesures com ara:

  • Atendre els infants que van arribant als centres de recepció de refugiats.
  • Proporcionar a les famíliesinformació sobre salut i nutrició infantil.
  • Donar suport a programes d'educació i aprenentatge.
  • Assessorar a governs i organitzacions en drets d'infància,protecció infantil, suport psicosocial, prevenció de violència iprotecció contra el tràfic.
  • Donar suport i protegir els infants separats o que viatgen sols.

CRISI a SíRIA: 7,6 MILiONS D'infants necessiten ajuda

El 80 % dels infants que arriben a Europaprocedeixen de Síria, un país assolat permés de 4 anys de guerra que ha obligat a 2 milions de nens a refugiar-se fora del seu país i a5,6 milions d'infants afectats a dins.
 
Els nostres projectes humanitaris a Síria i els països veïns també necessiten el teu suport. Si pots,dóna i ajuda'ns a ajudar els infants de Síria!