'Conscienciats amb la infància': els drets dels infants als programes de RTVE

El 20 de novembre se celebra el Dia Universal de l'Infant, data que RTVE aprofita per celebrar cada any la seva setmana solidària Conscienciats amb la infància.

Tots els canals de RTVE s'uniran en la defensa dels drets dels infants, inclòs Clan, el canal dirigit al públic infantil, i el Canal Internacional, que oferirà molts dels continguts en altres països. A més, la Plataforma de Voluntaris de RTVE organitzarà un taller de ràdio amb la Fundació Balia per a joves sense recursos el proper dia 19.

Entre el 14 i el 20 de novembre, els telenotícies parlaran dels problemes de la infància amb reportatges sobre la fam i la desnutrició, l'educació, la infància en els conflictes armats, les infàncies truncades, abusos a menors i pobresa i educació infantil. A més, la secció Enfoque abordarà el dijous 20 el tractament de la infància en els mitjans de comunicació.

La campanya estarà present en els magazins de La 1 durant la setmana, i sobretot el dia 20. La taula d'actualitat de La mañana comptarà amb representants d'UNICEF i World Visió. A Saber vivir, la Fundació Teodora de suport als nens hospitalitzats i Saber cocinar recordarà les activitats d'Acció contra la Fam.

Corazón mostrarà a esportistes bolcats amb la infància i T con T inclourà un bloc especial el dia 20, amb rostres de la cadena i altres personatges populars. A España directo es tractarà el tema en col·laboració amb el Comitè Espanyol de Persones amb Discapacitat, la fundació Pere Tarrés i Esplais.

ConScienciaTs AMB LA infÀncia A La 2

La 2 també se suma amb diversos espais. Així, aquest divendres emetrà Stella, de Sylvie Verheyde, una cinta sobre el despertar a la maduresa d'una nena parisenca d'11 anys, que lluita per ser feliç. La Noche Temática oferirà aquest dissabte el programa Pediatría de vanguardia, que inclourà els reportatges 'La cura de l'al·lèrgia' i 'Medicina i nens'. Versión Española emetrà dimarts la pel·lícula argentina Infancia clandestina, de Benjamín Ávila, amb un col·loqui sobre la història d'un nen de 12 anys que després de viure a l'exili torna al país del qual va haver de fugir.

A més d'aquests espais dedicats específicament a la infància, La 2 també recordarà la campanya en els seus magazins i informatius (Para todos La 2, La 2 Noticias...)

ELs Lunnis presenten la campaNYa A Clan

Conscienciats amb la infància arribarà als infants a través de Clan, on els Lunnis els ensenyaran quins són els seus drets. Lucho, Lupita, Lulila i Lublú cantaran la cançó dels Lunnis per a Unicef i els recordarà que tenen dret a l'educació, la igualtat, la informació, la llibertat d'expressió, la salut, la protecció, l'oci i la cultura, la intimitat, l'alimentació; a rebre ajuda, a tenir un nom, a una vida digna, a reunir-se i a la llibertat de pensament.       

RNE, també AMB LA infÀncia

A RNE, la nostra ambaixadora Teresa Viejo entrevistarà a La observadora el dissabte 15 el president del Comitè Espanyol d'UNICEF, Carmelo Angulo. I Futuro abierto organitzarà diumenge un debat amb el Pare Àngel, fundador de Missatgers de la Pau; David del Camp, de Save the Children; Benjamí Ballesteros, de la Fundació ANAR; i Josep Giralt, de la Fundació Vicente Ferrer.

Altres programes se sumaran a la campanya amb entrevistes i reportatges: a Ràdio 1, Las mañanas de RNE, España vuelta y vuelta, i Esto me suena. Las tardes del Ciudadano García; Entre Paréntesis i Países en conflicto, de Radio 5; Coordenadas, de Radio 3; o Radiografía exterior, Punto de enlace, Marca España, Sector 3, Asia Hoy, Artesfera, América Hoy i Travesías de Radio Exterior.

RTVE.es ObrirÀ una FINESTRA A LA CAMPANYA

RTVE.es crearà un web amb tots els continguts de TVE i RNE. A més, elaborarà reportatges sobre les conseqüències de la pobresa en el desenvolupament infantil i sobre els orfes de l'Ebola.

L'especial també recollirà vídeos de l'arxiu de RTVE que ajudin a conscienciar sobre els problemes als quals s'enfronten els nens. Comptarà a més amb una secció destinada als pares amb consells pràctics sobre les cures i l'educació dels fills.