Cicló a Vanuatu: l'acció d'UNICEF per protegir els infants i les seves famílies

Davant el creixent temor d'un greu brot de xarampió a Vanuatu, des d'UNICEF hem posat en marxa una campanya de vacunació per protegir els infants afectats pel cicló Pam.
 
Hem desplegat ja 6 equips en les zones accessibles de Port Vila per començar la vacunació del xarampió. "Santo i Port Vila segueixen sent d'alta prioritat en relació al xarampió donats els casos sospitosos i confirmats amb anterioritat", explica la representant d'UNICEF Pacífic, Karen Allen.
 
Esperem formar fins a 6 equips més perquè s'incorporin el cap de setmana. Aquests professionals vacunaran a nens i nenes, proporcionaran suplements vitals de vitamina A i distribuiran mosquiteres per a la protecció enfront de la malària.
 

Cicló Pam A Vanuatu: kits de salud I higiene PER A INFANTS I FAMÍLIES

Hem distribuït subministraments d'emergència a les famílies que més ho necessiten. Els articles, que ja estaven posicionats davant l'alerta de cicló, inclouen articles de salut, educació, protecció de la infància i aigua, sanejament i higiene.
 
A més, també s'ha distribuït el primer enviament de subministraments des del magatzem regional de Suva, a Fiji. Es tracta de kits bàsics de salut, bossetes de sals de rehidratació oral, pastilles de zinc, càpsules de vitamina A, pastilles per desparasitar (Albenzadol), motxilles escolars amb articles de papereria, kits recreatius, kits d'higiene, dipòsits d'aigua, sabó per rentar-se les mans, contenidors d'aigua plegables i tauletes per purificar l'aigua ..

 

SUBMINISTRAMENTS VITALS PER A LES COMUNITATS AFECTADES A TUVALU

També estem enviant subministraments vitals d'emergència a les comunitats afectades pel cicló a Tuvalu. L'arxipèlag compost per 9 illes amb una població de prop de 11.000 persones ha declarat l'estat d'emergència, després de les marejades causades pel cicló tropical Pam.
 

Els informes inicials de Tuvalu suggereixen que Nui, i en menor mesura altres illes, han estat durament colpejades per marees tempestuoses que han inundat cases, soscavat els fonaments d'edificis, inundat plantacions d'aliments i matat bestiar. Les reserves d'aigua a les illes més afectades estan seriosament danyades, és el cas dels tancs d'aigua. Moltes clíniques de salut governamentals i botigues privades, juntament amb les seves existències, s'han vist danyades o destruïdes.
 

"Les dades de l'avaluació mostren que el 42% de les llars a les illes del nord de Tuvalu van resultar greument afectades per les inundacions provocades per les onades de la marea", explica Karen Allen. "Aquests subministraments ajudaran a satisfer les seves necessitats immediates de salut en els pròxims dies."
 

Els subministraments inclouen kits bàsics de salut, 1.000 paquets de pastilles purificadores d'aigua i càpsules de vitamina A. Els kits sanitaris contenen medicaments i subministraments mèdics per a un màxim de 10.000 persones, mentre que les pastilles purificadores d'aigua ajudaran a garantir aigua segura per als nens i nenes i a prevenir malalties com la diarrea, paràsits intestinals i la febre tifoide. La vitamina A pot estimular el sistema immunològic dels infants i augmentar la seva resistència a les malalties, millorant les seves possibilitats de supervivència, creixement i desenvolupament.
 

Actualment, tenim a 89 companys d'UNICEF distribuïts a Fiji, Kiribati, Illes Salomó, Tuvalu i Vanuatu i més persones estan en camí per donar suport a l'emergència.
 

Si pots, ajuda els infants atrapats en emergències.