Catalunya aconsegueix 80.000 euros contra la desnutrició infantil

L'audiència de l'emissora de ràdio Rac 1 i la cadena de televisió 8TV, del Grup Godó, ha demostrat la seva implicació amb la campanya d'UNICEF Espanya contra la desnutrició infantil Cumpledías en aconseguir més de 53.500 SMS. Amb el seu recolzament, i el de la Fundació Abertis i altres col·laboradors, s'han recaptat més de 80.000 euros a favor de la supervivència infantil.

El Grup Godó, el primer grup de comunicació a Catalunya, ha sigut un magnífic altaveu per a sensibilitzar a la societat d'aquesta comunitat autònoma sobre la situació de desnutrició que pateixen milions de nens a tot el món. Nombrosos periodistes del grup s'han compromès amb la campanya, personalitzant els anuncis radiofònics i televisius deCumpledías, i animant a la ciutadania a enviar un SMS al 28028 amb la paraula DIA.

El suport a la campanya, que ha sigut capitanejada per tres dels seus periodistes principals: Jordi Basté, Josep Cuní i Alfons Arús, es va iniciar el passat 3 de desembre amb una entrevista a la Directora Executiva d'UNICEF Espanya, Paloma Escudero, i es va allargar fins a la festivitat dels Reis Mags.

A més, han participat col·laboradors d'UNICEF com l'actriuClara Segura, el model i actor Andrés Velencoso, que va organitzar una première de la pel·lículaFin a Tossa de Mar a favor d'UNICEF, i l'humorista i presentador Berto Romero.

La Fundació Abertis, que ha demostrat el seu compromís amb la infància més vulnerable, ha sigut el col·laborador principal de Cumpledías a Catalunya. L'empresari català Enrique Tomás també va donar el seu suport a la campanya.

1 sms = 1 dia de tractament terapèutic

La desnutrició crònica afecta uns 180 milions de nens menors de cinc anys a tot el món. Si la desnutrició es produeix durant les primeres etapes pot provocar un retard en el creixement del nen, i el dany físic i cognitiu que causa és irreversible.

Per la seva banda, la desnutrició aguda greu afecta 20 milions de nens a tot el món, la qual cosa els col·loca en risc de mort si no reben un tractament immediat. El tractament complet d'un nen amb desnutrició dura entre 4 i 6 setmanes i consisteix a subministrar-li llet o aliment terapèutic uns tres cops al dia per a que l'organisme es vagi recuperant.

Amb cada SMS rebut, UNICEF pot tractar un nen que pateix desnutrició aguda durant un dia.