Calle 13 presenta a Espanya la campanya contra el tràfic i explotació infantil

El grup Calle 13 participa el proper 18 de juliol a les 19 hores a Casa América a Madrid (Plaza de la Cibeles, 2) en una trobada de joves per parlar sobre el tràfic i l'explotació infantil.

El duo porto-riqueny, format per René Pérez (Resident) i Eduardo Cabra (Visitant), està molt implicat en la lluita contra aquesta problemàtica a través de la campanya Fin a la Trata y la Explotación, posada en marxa juntament amb UNICEF i la cadena MTV. Entre altres accions, han donat els drets de la seva cançóPrepárame la cena.

Aprofitant que es troben de gira per Espanya, Calle 13 vol visibilitzar la problemàtica del tràfic i conscienciar els més joves, ja que Espanya està considerat un lloc de trànsit i destinació de víctimes de tràfic per a diverses finalitats, sobretot l'explotació sexual.

El tràfic és un negoci milionari que afecta principalment els nens, la gran majoria de les seves víctimes. A Amèrica Llatina i el Carib, es calcula que més de 550.000 nens han estat víctimes del tràfic per a la seva explotació en el treball domèstic, en fàbriques, com genets de camells, nens soldats i esclaus sexuals.

Durant la trobada a Casa América, l'entrada de la qual és lliure fins a completar aforament, es projectarà Esclaus Invisibles, un documental conduït per Calle 13 que mostra els testimonis de diverses víctimes. Després de la projecció, el grup farà un col·loqui amb els assistents. També hi seran presents membres d'UNICEF i APRAMP, organització que treballa a Espanya amb víctimes del tràfic i l'explotació.

La campanya Fin a la Trata y la Explotación és un projecte multimèdia per conscienciar i prevenir el tràfic i l'explotació, a través de programes de televisió, continguts en línia i esdeveniments en viu en els quals els joves i adolescents en són els protagonistes.