Calderón: "A Zàmbia veuré com l'ajuda al desenvolupament canvia la vida dels infants"

L'Amic d'UNICEF Comitè Extremadura José Manuel Calderón, medalla de plata als Jocs Olímpics 2012 i jugador de l'NBA, visita aquesta setmana Zàmbia per conèixer de primera mà la situació en què viuen els infants d'aquest país i la feina que realitza UNICEF al costat dels seus aliats en àrees clau com l'educació o l'accés a aigua potable i sanejament.

Durant la seva estada, Calderón recorrerà alguns dels programes que contribueixen a millorar les condicions de vida delsinfants més vulnerables.

"Anar a Zàmbia amb UNICEF em permetrà veure com l'ajuda al desenvolupament canvia la vida dels infants. Milers de nens no van a l'escola o no poden beure aigua potable, la qual cosa posa en perill la seva supervivència i desenvolupament. Per aixòhem de fer alguna cosa per ells ", va assegurar el jugador.
 

L'EDUCACIÓ i L'ACCÉs A L'AIGUA POTABLE

A Zàmbia, un dels països més pobres del món, més de 250.000 nens no van a l'escola. A més, el 47% dels 4 milions dinfants en edat d'assistir a classes de primària no acaba el cicle, una realitat que resulta preocupant ja que l'educació és una einaimprescindible per trencar el cercle de la pobresa.

UNICEF ha posat en marxa a Zàmbiaun programa específic que conclou el2015 per millorar la cobertura i qualitat educativa, la igualtat de gènere, l'adquisició d'habilitats per a la vida i la continuïtat de l'escolarització en l'educació secundària, especialment dirigit a les nenes que viuen en àrees rurals i també a altres grups de nens exclosos.

També és crític l'accés a aigua potable i instal · lacions de sanejament adequades, ja que tenen una vinculació directa amb les altes taxes de mortalitat infantil que es registren al país. A Zàmbia, uns 4,8 milions de persones no tenen accés a aigua potable i 6,6 milions no tenen accés a un sanejament adequat.

UNICEF està proporcionant aigua potable i latrinesseparades per sexe a les escolesde 20 districtes del país, especialment a les zones rurals. A més, porta a terme activitats de formació i adquisició de bons hàbits d'higiene.

AMIC D'UNICEF COMITÈ EXTREMADURA

José Manuel Calderón va ser nomenatAmic d'UNICEF Comitè Extremadura el juliol de2009. Des del primer moment, ha col · laborat difonent el treball d'UNICEF i donant suport diferents activitats i campanyes de l'organització, com la campanya El meu nom és Kimbo, l'emergència nutricional a laBanya d'Àfrica o la iniciativa#SahelNOW, que pretén posar de manifest la situació en què es troben més d'un milió d'infantsamb desnutrició aguda greu en nous països del Sahel.