Brot d'Ebola: conferència internacional per avançar en la lluita contra el virus

Tot i els importants avenços aconseguits en els últims mesos, l'Ebola a l'Àfrica segueix matant a les persones i impactant profundament en les societats i les economies de Guinea, Libèria i Sierra Leone.

 

"Ens enfrontem a un moment crític. Hi ha signes encoratjadors que mostren que el pitjor de l'epidèmia ha passat. Gràcies als nostres esforços col·lectius, el final del brot està a l'horitzó, però ningú pot donar-se el luxe de baixar la guàrdia. L'últim quilòmetre pot convertir-se en el més difícil. Cal actuar amb decisió i unitat per aconseguir posar fi a aquesta cruel epidèmia i donar suport a la recuperació", ha assenyalat el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, avui a Brussel·les.


El progrés aconseguit en la reducció de l'epidèmiareflecteix els esforços realitzats pels pobles i els governs dels països afectats i el suport de la comunitat internacional. No obstant això, el treball no ha acabat: en qualsevol moment pot tornar a esclatar un nou brot.

La conferència internacional, que se celebra avui a Brussel·les, és una valuosa oportunitat per identificar la forma més adequada de seguir treballant. Tots els aliats han de renovar el seu compromís en l'eliminació delbrot de l'Ebola i preparar un pla de recuperació sota els lideratges nacionals.
 

L'Ebola A L'Àfrica: mÉs de 9.500 personEs han MORT I mÉs de 23.500 s'HAN INFECTAT

Més de 23.500persones s'haninfectat amb el virus en aquest brot i més de 9.500 personeshan mort a causa de l'Ebola.A més, fins al moment, més de 16.000 nens i nenes han perdut els seus pares per l'epidèmia, d'ells uns 4.500a Libèria,un dels païsosmés afectats, juntament ambGuinea iSierra Leone. Com Watta, la història pots conèixer el vídeo. Els seuspares van morir a causa del brot i la seva comunitatl'ha rebutjat. Ara viu en un centre de suport a nens orfesque coordinem des d'UNICEF a Libèria.

La malaltia segueix sent una amenaça per a la salut de les persones a tot elmón: d'aquí l'èmfasi enacabar amb ellael més aviat possible i assegurar queno esreprodueixi. El brot no ha acabat en qualsevol país fins que hagi acabat en totes les zones afectades.