Brot d'Ebola: 5 maneres en què UNICEF lluita contra el virus

El brot d'ebola a l'Àfrica Occidental ja s'ha cobrat més de 2.200 víctimes mortals
 
En els països més afectats Guinea, Libèria i Sierra Leone ja hi ha més 4.200 casos confirmats o probables d'ebola.
 
La ràpida propagació del virus ens ha portat a redoblar esforços i posar en marxa 5 estratègies per frenar l'avenç de l'ebola.
 
 
Són les següents:

1.Entreguem subministraments: continuem transportant subministraments essencials als països afectats. Estem entregant subministraments pel tractament i cura de les persones que estan malaltes i per a mantenir actiu el fluxe continu dels serveis bàsics. Durant la primera setmana d'octubre haurem entregat 1.300 tones i mobilitzat 55 vols.

2. Ajudem les famílies a protegir-se: en les pròximes setmanes, ens centrarem en l'embalatge i l'enviament de 50.000 kits de protecció de la llar. 

3. Prepararem i protegirem els països en situació de risc. UNICEF també està treballant amb els governs dels països veïns en situació de risc per preparar-los per a possibles brotes d'ebola.

4. Enviem personal especialista de suport. Sobre la base de la nostra presència als països existents a Liberia, Sierra Leone i Guinea, estem enviant 67 professionals més a aquests tres països, els més afectats per l'ebola. 

5. Aconseguim més fons per lluitar contra l'ebola.  Hem enviat més de 5 milions d'euros dels nostres propis recursos per respondre al brot d'ebola, incluint més de 3 milions per a Libèria. Hem rebut gairebé 6 milions d'euros de donants, però aquesta quantiat és només el 4 per cent dels 156 milions d'euros que necessitem per respondre a aquesta crisi. Tota ajuda marca una gran diferència.. Dóna i ajuda a detenir la propogació de l'ebola.