#BringBackOurGirls: què hi ha darrere del segrest de les nenes de Nigèria?

Una fotografia de Michelle Obama sostenint el rètol Bring back our girls va donar la volta al món i va posar a les portades a les més de 200 nenes de Chibock segrestades pel grup armat Boko Haram fa just un any.
 
Va encendre l'espurna que va portar a milers de persones a mostrar a les xarxes socials la seva solidaritat amb les nenes i la seva repulsa cap a aquest acte que busca sembrar el terror.
 
No ens oblidem de les nenes i seguim exigint el seu alliberament perquè puguin tornar a casa. Però darrere d'aquestes 200 nenes, hi ha moltes més nenes i nens. Fins a 800.000 menors s'han vist obligats a fugir de la violència a Nigèria i la regió.
 
De fet, el grup Boko Haram havia començat a fer segrestos un any abans del mediàtic cas de les nenes de Chibok. I encara avui, els nens i les nenes del nord-est de Nigèria, i de bona part de la regió del llac Txad, no poden anar a l'escola. Molts d'ells s'exposarien a greus riscos en anar a l'escola i molts altres ni tan sols tenen escoles a les quals anar perquè han estat arrasades pels combats.
 

de #bringbackourgirls a #bringbackourchildhood: 800.000 infants han fugit

La inseguretat causada pel conflicte entre Boko Haram, l'exèrcit de Nigèria i els grups civils d'autodefensa s'ha convertit en una crisi humanitària que empitjora cada dia.
 
Només a Nigèria, el nombre de desplaçats interns gairebé s'ha doblat en menys d'un any, des d'uns 647.000 al maig del 2014 fins als 1.200.000 avui.
 
Més de 200.000 refugiats han arribat al Camerun, el Txad i el Níger després que els seus pobles rebessin atacs i amenaces. En molts casos, les famílies només poden conservar la roba que vestien quan van fugir. Ho perden tot.
 
Per tot això, publiquem el nostre informe Missing Childhoods (Infàncies perdudes), en què alertem de l'impacte devastador que suposa el conflicte per als nens i nenes de la regió.
 
Milers de nens i nenes a Nigèria i la regió han mort o han patit i pateixen violència i abusos d'una dimensió inimaginable. Molts han perdut les seves cases, són reclutats per grups armats i separats de les seves famílies.
 
Les vides de milers d'infants segueixen corrent el risc perquè són objectiu d'atacs deliberats a escoles, moltes vegades combinats amb segrestos massius. Alguns informes parlen que els nens són obligats a portar bombes lligades al seu cos, per després fer-les detonar en espais públics.
 

Nigèria: #bringbackourchildhood 

A Twitter utilitzem el hashtag #bringbackourchildhood (torneu-nos la infància) per cridar l'atenció sobre la situació dels centenars de milers d'infants que estan perdent la seva infància com a resultat del conflicte.
 
Com a part d'aquesta campanya, des d'UNICEF també s'està utilitzant la xarxa social Snapchat, una plataforma social on els missatges desapareixen, per compartir imatges basades en dibuixos d'infants de Nigèria, el Txad, el Níger i el Camerun.
 
Les obres reflecteixen les pèrdues dels nens quan han de fugir de les seves llars i les ferides emocionals i el patiment que han suportat i que inclou veure com assassinaven, torturaven o segrestaven els seus pares i germans.
 

Nigèria: ajuda'ns a portegir de la violècia a milers de nens i nenes

Des d'UNICEF estem treballant en terreny en els 4 països per respondre les necessitats més urgents dels infants. A tota la regió del llac Txad, hem intensificat l'assistència humanitària per als nens i famílies que s'han vist desplaçats pel conflicte.
 
Estem distribuint aigua potable, proporcionant serveis sanitaris, assegurant l'accés a l'educació a través d'espais temporals d'aprenentatge, subministrem aliment terapèutic a nens amb desnutrició i ens assegurem que els nens rebin atenció psicosocial per part de personal experimentat, en col·laboració amb altres agències de l'ONU, les autoritats governamentals i els aliats locals.
 
Tu pots ajudar-nos a protegir milers de nenes i nens atrapats en la violència.