Ana i Imanol al programa El Hormiguero per al Sahel

Els Ambaixadors d'UNICEF Espanya, Ana Duato i Imanol Arias, van participar ahir a la nit al programa d'Antena 3 El Hormiguero per 'donar l'alarma' pels nens afectats per la sequera i la manca d'aliments en vuit països de la regió africana del Sahel. La resposta a la crida de col · laboració, via SMS, va ser extraordinària i al tancament del programa s'havien enviat 170.000 missatges.

Ana Duato i Imanol Arias hanvisitat projectesd'UNICEF en qualitat de Ambaixadors d'UNICEF Espanya i coneixen de primeramà el treball d'UNICEF en matèriade supervivènciainfantil i la sevaacció en emergències. "A Manuia mi ens uneixen moltescoses a la vida. Ens uneixla nostra amistat,ens uneix la nostra feina i una cosa molt important que és UNICEFi la tasca quefem per milions de nens ", va comentar l'Ana en començar el programa.Tots dos van explicar davant les càmeresla seva experiència a Níger, un dels països deSahel mésafectats per aquesta crisi i com el treballque UNICEF duu a terme per tractar la desnutrició aconsegueixsalvar la vida de molts infants. "Hi ha unaemergència al Sahel. A lade Somàlia vam fer tard i van morir molts infants.I al Sahels'està arribant a temps, es pot parar", va dir l' Imanol. "Aquestaés una emergènciaque podem evitar, ambuna cosa tan senzillai tan petitaa la nostra vida com enviar un SMS", va afegir la Ambaixadorad'UNICEF Espanyaanimant els espectadors a col · laborar.

"RES AL MÓN ES POT COMPARAR AMB LA FELICITAT DE FER ALGUNA COSA PER ALGÚ"

Pablo Motos va recordar l'anterior visita d'Imanol al programa, al qual ha qualificat com "un dels programes més màgics que he fet mai. Entre tots vam aconseguir salvar realment la vida de 8.500 INFANTS". "Mai a l' història de El Hormiguero hem fet una cosa tan important. Aquella nit vaig descobrir que res al món es pot comparar amb la felicitat que un sent en fer alguna cosa per algú", va afegir Motos. El programa d'Antena 3 El Hormiguero, dirigit per Pablo Motos, ja varecolzar a començaments d'any la campanyaDóna 1 Dia contra la desnutrició infantil d'UNICEF i va aconseguir una gran participació amb l'enviament de més de 300.000 missatges. En aquesta ocasió el programa ha tornat a col · laborar amb la infància més vulnerable, els nens afectats per la crisi alimentària al Sahel. Un cop més, tot l'equip d'El Hormiguero ha demostrat el seu sincer compromís amb la infància. "Beneït porgrama el teu", deia Imanol a mesura que el director del programa anunciava el nombre de SMS que s'estaven rebent.

170.000 mISSATGES ENVIATS, 170.000 DIES DE TRACTAMENT CONTRA LA DESNUTRICIÓ

En eltranscurs del programa, es van enviar 170.000 SMS, el cost de 170.000 dies de tractament contrala desnutrició. Quan un nen pateixdesnutrició agudagreu ha de sertractat immediatament. El tractament contra la desnutricióconsisteix en l'administració d'uns sobresd'aliment terapèutic a punt per utilitzar. Es tracta d'un aliment a base decacau que té unalt valor proteici que fa que l'estat nutricional delsinfants millori. El tractament commplet dura entre 3 i 4 setmanes.Actualment,més d'un milió d'infants menors de cinc anys s'enfrontena la regió Sahela la desnutrició aguda greu,i poden morirsi la situació de sequera i manca d'aliments persisteix.UNICEF i altres organitzacions treballendes de fa mesosen la prevenció itractament per evitar que es produeixi una situació com la de la Banya d'Àfrica, on van morir milers de nens.
 

Evita una catÀstrofe: ENVIA un SMS(*) AMB LA PARAULA UNICEF al 28028

En aquesta ocasió, encara hi ha temps per evitar una catàstrofe humanitària. Des de principis d'any, a través dels programes d'UNICEF, més de 140.000 infants menors de 5 anys han rebut tractament contra la desnutrició aguda severa en 5 dels 8 països del Sahel. Però calen més recursos per seguir salvant vides.
 
Si vols recolzar la crisi alimentària a Sahel, envia un SMS (*) amb la paraula UNICEF al 28028 o fes un donatiu a través delformulari
 
(*) Cost màximo 1,42 euros. Numero curt oficial d'UNICEF. Operat per Alvento n.atn.clte:902887786 alvento.es.