Afganistan: vacunar porta a porta

"Hola, venim a vacunar els infants menors de 5 anys contra la pòlio". 

La Fatana és vacunadora voluntària a l'Afganistan. Dia rere dia va porta a porta per assegurar-se que tots els nens són vacunats.

Les reaccions davant les dosis orals contra lapoliomielitis són molt diverses.

N'hi ha que ploren desconsolats, altres miren curiosos o somriuen. Però tots saben que la vacuna els ajudarà aprevenir la pòlio.

"Les vacunes són molt beneficioses. Salven els nostres nens de la pòlio!", explica la Fatana després de visitar diverses llars.

En Nikzad acompanya la Fatanaen la seva tasca diària. Ell també és vacunador voluntari. Després d'una dura jornada de vacunació, caminen junts comprovant que tots els infants tenen el dit petitpintat de violeta, símbol que ja han estatvacunats.

Després de passejar pels carrers i visitar totes les famílies a casa seva, en Nikzad somriu satisfet: "Tots els nens d'aquest veïnat estan vacunats".

Un cop més, han aconseguit el seu objectiu d'arribar a aquells que més ho necessiten.

objectiu: eradicar la pòlio

L'Afganistan és un dels tres únics països, juntament amb Nigèria i Pakistan, on la pòlio és endèmica. Gràcies al treball dur i la dedicació d'en Nikzad, la Fatana i de milers de persones com ells, l'Afganistan està a punt d'eradicar la pòlio

UNICEF és el major distribuïdor mundial de vacunes per als països en desenvolupament. Subministra vacunes per a més d'un terç dels nens del món, incloent milers d'infants que encara no han estat vacunats a l'Afganistan.

Els nostres programes de vacunació amb els nostres aliats, juntament amb l'educació i les campanyes de sensibilització, han eradicat ja lapoliomielitis en molts països de tot el món.

Per això és fonamental aconseguir un 100% de nens vacunats i, per tant, protegits de malalties que poden causar discapacitats o, fins i tot, la mort.