6 mesos del terratrèmol del Nepal: coneix les fites de la resposta humanitària

Fa 6 mesos, el Nepal vivia un dels pitjors terratrèmols de la seva història. Prop de 9.000 persones van perdre la vida després del sisme, que també va deixar milers de cases, escoles i hospitals reduïts a runes.

Tan sols uns dies després del terratrèmol del 25 d'abril, un segon sisme sacsejava el país.Gairebé 3 milions de nens i nenes es van veure afectats per aquesta catàstrofe. Molts havien perdut les seves cases, les sevesjoguines, els seus llibres ... Tots van ser testimonis d'una experiència aterridora.La resposta humanitària en una situació d'aquest calibre sempre és complicada. En els moments posteriors a un terratrèmol regna elcaos i el desconcert.Malgrat això, la tasca de totes les organitzacions que hem estattreballant al Nepal ha aconseguit evitar que la catàstrofe fos encara més gran. Aquestes són les principals fites de l'acció humanitària en aquests 6 mesos:

  • S'ha aconseguit sortejar les epidèmies.Es temia que es donés un brot de còlera com va passar a Haití però, afortunadament, no ha estat així. Des d'UNICEF hem donat accés a aigua potable per a 655.910 persones.
  • No hi ha hagut crisi de desnutrició, molt habitual en una emergència d'aquestes característiques a causa de la manca d'aliments. Des d'UNICEF hem comprovat l'estat nutricional de 374.000 infants i més de 300.000 van rebre micronutrients per prevenir deficiències.
  • A poc a poc, els infants han tornat a les aules, per la qual cosa s'ha evitat que la interrupció de les classesprovoqués una crisi d'educació.Des d'UNICEF hem establert 1.508 centres temporals d'aprenentatge per tal que més de 140.000 nens i nenes poguessin seguir estudiant. A més, un total de 587.000 infants van rebre kits escolars i de desenvolupament primerenc en l'àrees afectades.
  • S'ha aconseguit evitar el tràfic infantil, que podria haver augmentat a causa del caos. Des d'UNICEF hem impedit que gairebé 1.000 infants i dones fossin víctimes del tràfic.

6 MESOS DESPRÉS DEL TERRATRÈMOL AL NEPAL, LA RECONSTRUCCIÓ SEGUEIX EN MARXA

Aquests resultats no haurienestat possibles sensel'ajuda de totes les persones que han col·laborat durantaquests 6 mesosper ajudar els afectats pel terratrèmoldel Nepal. A nivell mundial, s'hanaconseguit 104,5 milions de dòlars per a aquest emergència.

En els últims mesos, hemtreballat molt dur amb les organitzacionslocals per superar els obstacles que ens impedien arribar a les comunitats més remotes.La fortalesadel poble nepalès haestat una veritable inspiració per aconseguir-ho.

No obstant això, encaraqueda molt per fer. La reconstruccióno ha finalitzati elsnens i les nenes del Nepal ens segueixen necessitant.

Col·labora perseguir ajudant elNepal!