5 raons que expliquen per què segueix existint la desnutrició infantil

Encara que sembli increïble, encara avui 17 milions d'infants pateixen desnutrició aguda greu. La manca d'aliments unida a l'aparició de malalties infeccioses segueix sent la causa de la mort de 8.000 nens i nenes cada dia.

Malgrat els avenços, la desnutrició infantil continua sent una de les principals amenaces per a la supervivència, la saluti el creixement de milions d'infants, així com per al progrés dels seus països.

En un món en què es calcula que hi ha prou menjar perquè la població pugui alimentar-se de forma adequada i en el qual, per primera vegada podem acabar amb la fam, per què encara hi ha desnutrició infantil?

EN UNICEF lluitem contra la desnutrició INFANTIL

La lluita contra la desnutrició és una de les nostres grans àrees de treball en els països en desenvolupament. Aquestes són les 5 principals raons que expliquen per què milions de nens segueixen patint desnutrició al segle XXI.

  1. La pobresa. En els països menys desenvolupats, la manca d'accés a l'aigua potable i a l'atenció mèdica són molt freqüents. L'absència d'infraestructures sanitàries afavoreix l'aparició demalalties infeccioses que estan molt relacionades amb la desnutrició infantil.
  2. La desigualtat. Mentre la diferència entrerics i pobres segueixi augmentant, serà molt difícil reduir els nivells de desnutrició. En les comunitats més vulnerables, la probabilitat que els nens caiguin en el cercle viciós de malaltia,desnutrició i pobresa es multiplica exponencialment.
  3. L'educació. El nivell educatiu de les mares influeix directament en la possibilitat que els seus fills pateixin desnutrició. L'escola és el lloc on es promouenhàbits alimentaris i higiènics saludables pel la qual cosa, les mares que amb prou feines han assistit a classe, no saben com protegir els seus fills.
  4. El canvi climàtic. L'escalfament global està incrementant la incidència de la sequeres i les inundacions en laproducció d'aliments. La major part aquests fenòmens meteorològics es produeixen en llocs ja de per si castigats en els quals l'accés de la població als aliments sol ser molt precari.
  5. Els conflictes. Les guerres i els conflictes armats impedeixen l'accés de la població als aliments i acaben amb els serveis sanitaris, fet que afavoreix l'aparició d'emergències nutricionals. El conflicte delIemen ha provocat que més d'1,7 milions d'infants estiguin en risc de patir desnutrició.

LA DESNUTRICIÓ INFANTIL Es Pot preveure i tractar

Aquestes 5 raons són complexes i la seva solució depèn de la voluntat de tots. Per això, des d'UNICEF treballem amb elsgoverns i la societat civil de diferents països per lluitar contra les principals causes de la desnutrició. Acabar amb ella és possible però requereix que tots els esforços vagin en la mateixa direcció.

La bona notícia és que, mentre es treballa per prevenir-la i eliminar-la, la desnutrició aguda, en la seva forma més greu, es pot tractar. Unes setmanes són suficients per veure com un nen que pateix desnutrició comença a recuperar-se gràcies al tractament amb aliments terapèutics.

Vols ajudar-nos a salvar vides?Col·laboraamb la nostra campanya contra la desnutrició infantil. Ara no podem parar!