25 de setembre: Champions for Africa a Sevilla

El partit solidari Champions for Africa, organitzat per UNICEF España i Fundació Kanouté, tindrà lloc el dimarts 25 de setembre a l'Estadi Sánchez Pizjuán de Sevilla. 

Sota el lema Juguem a Sevilla, vam guanyar a l'Àfrica, els fons obtinguts durant aquest partit es destinaran als programes de supervivència infantil d'UNICEF a l'Àfrica, on milions de persones pateixen les conseqüències de la pobresa i de les crisis alimentàries i humanitàries.

Per la seva banda, la Fundació Kanoutédestinarà els fons que s'obtinguin a finalitzar les obres de la Ciutat dels Infants de Sakina, als afores de Bamako, capital de Mali ia ampliar la seva capacitat per a poder albergar a 100 nens i nenes. 
 
Champions for Africa: una jornada inoblidable 

El president d'UNICEF Comitè Andalusia, Ricardo García, va expressar la seva convicció que el 25 de setembre sigui una jornada inoblidable: "som campions del Món i d'Europa. Serem també, no tinc cap dubte, campions de la Solidaritat. D'aquí la meva crida a totes les persones, institucions i empreses perquè ens ajudin en aquest nou repte ".

Frédéric Kanouté no va faltar a la cita tot i trobar-se a milers de quilòmetres de distància. A través d'una intervenció telefònica, va afirmar que "sense la vostra ajuda, sense el vostre suport, Fundació Kanouté no hauria sobreviscut. Us dono per això les gràcies i us emplaço, el 25 de setembre, perquè junts juguem un important partit, el del meu adéu al futbol espanyol ".
 
Per José María del Nido, president del Sevilla FC, "Frédéric Kanouté és el jugador més important i el que millor full de serveis presenta al llarg dels 107 anys d'història del nostre Club. És per això que es mereix el més gran dels reconeixements i el nostre particular homenatge ".
 
El vicepresident del Reial Betis, Pablo Gómez, va assegurar que el club contribuirà en tot el que sigui necessari perquè la cita sigui un èxit total. Va acabar la seva intervenció fent una crida a l'afició bètica perquè el 25 de setembre se sumi a la festa solidària.
 
Per la seva banda, Juan Ignacio Zoido, alcalde de Sevilla, qui presideixo l'acte, va manifestar el seu desig i predisposició a que "aquest partit superi les expectatives, abast els fins previstos i contribueixi a afavorir una cosa tan important com és la vida de milers de nens en risc. Un risc que va en augment i al que no podem mostrar-nos insensibles ".
 
L'acte va comptar, a més, amb la participació de Ricardo García, President d'UNICEF Comitè Andalusia, José María del Nido, president del Sevilla FC, Pau Gómez, vicepresident del Reial Betis B i Jesus Prieto, Gerent de la Fundació Kanouté.
 
Van estar també presents al Saló de Plens de l'Ajuntament una nodrida representació de l'equip de govern municipal, així com destacades personalitats del món de l'esport, com el President de la Federació Andalusa de Futbol i membre de la Federació Espanyola i de la UEFA, Eduardo Herrera , o el vicepresident de l'Associació de Futbolistes Espanyols, Jesús Díaz Peramos.
 
En representació de la Junta d'Andalusia va comparèixer el director de la seva Agència de Cooperació, Enrique Centella. A la convocatòria no va faltar Juan Ignacio Gallardo, subdirector de Marca, col·laborador, un any més, l'esdeveniment. Va oficiar de mestre de cerimònies el periodista esportiu Ramón Fuentes.