24 de maig: Dia SOMOS

El 24 de maig se celebra el Dia Somos, amb el qual les organitzacions volen reconèixer i agrair la solidaritat de tots aquells que no es conformen i volen actuar per canviar realitats injustes. "És un dia d'homenatge als qui ja ens donen suport i d'invitació perquè tot aquell que vulgui donar la volta a les coses, actuï i s'uneixi a nosaltres", afirma Carmen Gayo, Presidenta de l'Associació Espanyola de Fundraising. La idea és simple: les organitzacions volen fer visible la solidaritat demanant que el 24 de maig tothom surti al carrer amb una peça a l'inrevés.

 

A Madrid, Palma de Mallorca, Valladolid, Oviedo i així fins a més de 15 ciutats s'ha celebrat el Dia SOMOS amb unaquedada en llocs cèntrics per demostrar tots plegats que és possible donar la volta a les situacions d'injustícia i desigualtat. Aquesta Campanya, iniciativa de 35 ONG espanyoles englobades en l'Associació Espanyola de Fundraising, i realitzada amb la col · laboració de Bain&Company, té com a objectiu promoure el desenvolupament d'una cultura de filantropia a casa nostra, destacant el compromís dels socis i donants que fan possible el treball d'aquestes organitzacions.

La Campanya, que culmina avui, ha generat molta activitat a Internet i les xarxes socials, centrada al voltant de la pàgina web de SOM (www.somosasi.org), on s'ha convocat la gent a participar en el mosaic de fotos solidari més gran realitzat fins ara, i al qual s'han sumat ja més de 5.500 persones de totes les províncies espanyoles i d'altres països.

A més de les quedades SOM, la Campanya ha proposat a la comunitat educativa el desenvolupament en aquest mateix dia de diferents activitats de sensibilització a les escoles, amb l'objectiu de fomentar els valors solidaris entre els més joves.

suport de tota la societat
El seleccionador nacional, Vicente del Bosque; el campió del Món de moto GP, Jorge Lorenzo; la periodista Ana Pastor; l'esportista Juanma López Iturriaga; els presentadors Christian Gálvez, Carlos Sobera, Sandra Sabatés i Anne Igartiburu; les actrius Macarena Gómez i Marta Etura; o els músics Antonio Carmona i Carlos Jean són alguns dels ciutadans que han volgut demostrar el seu compromís amb les ONG i amb la campanya SOMOS.
 
Més informació a:

http://www.unicef.es/actualidad-documentacion/noticias/24-de-mayo-dia-somos