2013: salvant vides, construint el futur de la infància

UNICEF Comitè Espanyol presenta la seva Memòria Anual 2013, document que per segon any consecutiu es presenta també en  edició digital, amb nombrosos continguts audiovisuals, entrevistes, històries de vida  i la possiblitat de compartir tota la informació a les xarxes socials.

 
A la Memòria Anual 2013 es reflecteixen els resultats del treball de l'organització i molts exemples de com, amb l'ajuda de persones i entitats, s'aconsegueixen grans assoliments per a la infància a tot el món.
 
"Gràcies per creure en UNICEF. L'èxit de lacol·laboració de tots suposa el benestar i el desenvolupament ple dels nens de tot el món, que són, no ho oblidem, el futur i la esperançade tota la Humanitat" ha assenyalat el President d'UNICEF Comitè Espanyol, Carmelo Angulo.
 
En aquesta memòria, afegeix, apareixen resultats com els47,4 millones d'euros aconseguits al 2013, que van contribuir al treball d'UNICEF en més de150 països e en desenvolupament i van permetre atendre grans emergències provocades per catàstrofes naturlas o conflictes armats a tot el món.
 

2013: EMERGència de filipines

L'emergència de Filipines, declarada al novmebre pel devastador impacte del tifó Haiyan/Yolanda, va centrar els esforços d'UNICEF durant l'últim tram de l'any. Gràcies a la col·laboració de milers de donants a Espanya i a l'intens treball de la comunitat filipina, es van assolir notables avenços per a la vida dels nens i de les seves famílies: més de 75.000 persones van recuperar l'accés a aigua potable i21.600 nens van poder tornar a l'escola, entre altres assoliments.
 
Filipines és un dels 83 països on  l'organització i els seus aliats han respost a situacions humanitàries, amb una tasca que va aconseguir, per exemple, vacunar contra la pòlio 24 milions de nens menors de cinc anys a Síria i els països veins.[]

A Espanya, la tasca d'incidència i sensibilització d'UNICEF Comitè Espanyol va obtenir destacats resultats a nivell polític i de mobilització social, com les 32 mesures concretes presentades per lluitar contra la pobresa infantil, algunes de les quals s'han contemplat alPla Nacional d'Inclusió Social, o els nouspactes per la infància aprovats aCatalunya i Balears. En aquest 2014, el comitè està treballant per construir, amb el conjunt de la societat, un  Pacte d'Estat per la Infància.
 
També es pot consultar la  versió completa de la Memòria Anual 2013 d'UNICEF Comitè Espanyol.