Banderes blanques
per a la infància
Activitat per celebrar el Dia de la Pau

#banderesblanques

Descarrega't la guia

 
Ilustración que muestra un pueblo con banderas blancas sobre los tejados

30 de gener: Dia de la Pau

Les escoles, refugis de pau

El 30 de gener és el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, una oportunitat per reflexionar sobre la pau des d'un enfocament educatiu i contribuir que estudiants de totes les edats adquireixin coneixements, actituds i habilitats que els permetin promoure i defensar la no violència al seu dia a dia. Per això proposem aprofundir en el concepte de bandera blanca i utilitzarem aquest símbol universal per reclamar el respecte al dret de nens, nenes i adolescents a viure en pau i lliures d'agressió.

Una bandera blanca... a cada aula i a cada centre

Us proposem hissar una bandera blanca que reflecteixi el vostre compromís amb el respecte a les escoles com a entorn protector de la infància lliure de violència. No oblideu compartir una foto de la vostra bandera amb el hashtag #banderesblanques perquè puguem omplir les xarxes d'un missatge de pau i no-violència.

Guía de la actividad

Consulta la guia per a educadors

amb idees per desenvolupar l'activitat.

Mural de los derechos

Investigueu sobre el tema:

Per què les escoles han de ser protegides en temps de guerra? Per què es considera que són entorns protectors?

Participación

Prepareu el vostre manifest:

us podeu inspirar en el que s'inclou en la guia de l'activitat.

El mural de los derechos

Compartiu la vostra bandera!

Feu una foto de la vostra bandera i compartiu-la amb el hahstag

#banderesblanques

Guia per a educadors

Aquesta guia inclou alguns aspectes importants per preparar l'activitat a l'aula o al centre educatiu. Conté algunes idees, propostes d'adaptació, informació de suport i un model de manifest perquè els participants el completin i el signin. Pots descarregar la guia inscrivint la teva activitat al formulari que hi ha en aquesta mateixa pàgina. Utilitza la guia per treure-li tot el profit a aquesta proposta!

Descarga la guía

Inscriu-te i descarrega't la guia

Descarrega't la guia amb idees pràctiques i material de suport per realitzar l'activitat.

Aconsegueix-la omplint aquest formulari

*Per què demanem aquestes dades?:

Aquesta informació ens ajuda a millorar la nostra feina:

  • Les dades de contacte sobre el vostre centre ens permeten donar-vos suport, en el cas que en necessiteu.
  • Les dades de participació ens ajuden a saber quin impacte ha tingut cada proposta i el nivell d'acceptació.
  • Les dades sobre l’activitat ens ajuden a saber quins temes preocupen a la infància i orienten les nostres propostes.

Gràcies!

Quin enfocament voleu donar a aquesta activitat?

Pots triar més d'un

Data de l'activitat

Política de privacitat UNICEF Espanya

Qui és el responsable del tractament de les teves dades?

El responsable del tractament és la Fundació UNICEF-Comitè Espanyol, proveïda i CIF G-84451087, amb domicili social al c/ Mauricio Legendre, 36; Madrid, núm. (C.P.: 28046). Pots contactar amb nosaltres a través del telèfon d'atenció al client 913789555, o a través del nostre correu electrònic: [email protected].

Com recordem les teves dades personals?

Rebatem les dades personals que ens facilites a través de la nostra web, mitjançant formularis o camps a completar, inscripció a la nostra newsletter o a través del correu electrònic. En el moment de recollida se t'informarà de la nostra Política de protecció de dades.

Així mateix, recaiem i emmagatzemem informació personal limitada i estadístiques globals anònimes de tots aquells usuaris que visiten la nostra web, ja sigui perquè ens facilitis aquesta informació de forma activa o simplement a la nostra web. Aquesta informació es recapta a través de cookies, per a més informació de la Política de cookies (Avís Legal).

Amb quina finalitat tractem les teves dades personals?

A UNICEF Espanya tractem la informació que ens facilites amb la finalitat d'atendre la teva petició i prestar el servei sol·licitat, així com per mantenir-te informat per diversos canals de comunicació sobre qüestions relatives a la nostra activitat, iniciatives de naturalesa similar a les que hagis participat amb anterioritat o sobre les quals ens hagis sol·licitat informació i sobre campanyes d'informació, sensibilització i captació de fons.

Per quant temps conservarem les teves dades?

Mantindrem les teves dades personals mentre existeixi una relació o mentre no exerceixis el teu dret de supressió, cancel·lació i/o limitació del tractament de les teves dades. En aquests casos, bloquejarem les teves dades, sense donar-li cap ús, llevat que existeixi obligació legal de mantenir-les, cas en el qual seria necessària la seva recuperació.

Quina és la legitimació per al tractament de les seves dades?

El tractament de les teves dades es realitza per al compliment d'obligacions legals per part d'UNICEF Espanya, com ara informar l'Agència Tributària de les teves donacions o complir la normativa de lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament al terrorisme. La manca d'aportació de la informació requerida per a aquest fi suposa la impossibilitat de donar-te d'alta com a soci o de col·laborar econòmicament amb UNICEF Espanya.

Quan la finalitat del tractament requereixi el teu consentiment, aquest serà prestat mitjançant una clara acció afirmativa en emplenar voluntàriament el formulari corresponent i acceptar la present Política de privacitat.

L' enviament d' informació sobre la nostra activitat de la Fundació troba la seva legitimació en l' interès legítim d' UNICEF Espanya, responsable del tractament.

Pots manifestar en qualsevol moment la teva oposició a aquest tipus de tractament sense que en cap cas l'exercici d'aquest dret suposi la terminació de la teva col·laboració o la teva baixa com a soci, tret que així ens ho sol·licitis.

A quins destinataris es comunicaran les seves dades?

Amb caràcter general no es comunicaran les teves dades personals a tercers excepte en les següents excepcions:

  • Com et facis soci o realitzis un donatiu enviarem les teves dades a l'Administració Tributària incloent la quantia de les teves aportacions per tal que puguis desgravar les teves contribucions monetàries.
  • En el cas que una autoritat judicial o administrativa ens demani dades dels nostres fitxers, se'ls comunicarem sempre que es compleixin les exigències legals previstes.
  • A col·laboradors i/o empreses que treballen per a UNICEF Comitè. Aquestes terceres empreses només tenen accés a les dades personals necessàries per dur a terme el servei contractat, no poden utilitzar-les de cap altra manera que aquella que els hem demanat i sempre sota acord de confidencialitat.

Les dades personals que emmagatzemem es transmeten sempre sota connexions segures, de manera que les teves dades viatgen per Internet encriptats i segurs.

Quins són els teus drets?

Mitjançant sol·licitud escrita i signada, acompanyada de còpia del Document d'Identitat, dirigida a UNICEF Espanya, C/ Mauricio Legendre,36 28046 Madrid, o a [email protected], pots

  • Exercir els teus drets d'accés, rectificació, supressió i portabilitat de les seves dades, de limitació i oposició al seu tractament
  • Respondrem a les teves peticions com més aviat millor i, en tot cas, en el termini d'un mes des de la recepció de la seva sol·licitud. Aquest termini es podrà prorrogar altres dos mesos en cas necessari, tenint en compte la complexitat i el nombre de sol·licituds. El responsable informarà l' interessat de la pròrroga dins del primer mes des de la sol.licitud.
  • Retirar en qualsevol moment el consentiment prestat per al tractament o comunicació de les teves dades.

Així mateix, tens dret a interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (C/ Jorge Juan, 6. 28001-Madrid - Telf.: 901 100 099/ 91.266.35.1 - https://www.aepd.es)

Actualització

La present Política de privacitat ha estat actualitzada el 31/10/2019. UNICEF Espanya es reserva el dret de modificar la seva política de protecció de dades en el supòsit que existeixi un canvi de la legislació vigent, doctrina jurisprudencial o per criteris propis. Si s' introduís algun canvi en aquesta Política, el nou text es publicarà en aquesta mateixa adreça web.