UNICEF, en el Museu del FC Barcelona

A l'avantsala del Camp Nou, 1.500 metres quadrats de noves tecnologies, emoció i valors. El Museu del Barça és el més visitat de Catalunya i el tercer d'Espanya. S'autodenomina un museu d'experiències: tecnològic, amb moviment, colorit i amb espais traduïts a 33 idiomes.

En aquest gran museu dedicat a la història d'aquest club centenari hi ha un petit gran racó, inaugurat la setmana passada, on, a part de porteries, gols i abraçades entre jugadors, també hi ha somriures, esforç i drets. Els drets de la infància.

UNICEF, que des de 2006 compta amb la col·laboració del FCB, ocupa un lloc destacat en el nou espai de la Fundació blaugrana, que ret homenatge a lesaliances, programes i accions solidàries del club. Una projecció audiovisual sobre 37 galledes plasma els valors que uneixen a la Fundació del FCB amb UNICEF i altres organitzacions com la de Bill&Melinda Gates Foundation, la Fundació Pies Descalzos o la Fundació Leo Messi. Les paraules Solidaritat, Respecte, Responsabilitat, Igualtat i Honestedat apareixen projectades en grans dimensions, acompanyades d'imatges del treball d'UNICEF al món en desenvolupament. Imatges que recorden que el repte és gran, però que el treball per garantir els drets de la infància aconsegueix canviar la vida de milions de nens a tot el món.