UNICEF dóna suport a la tornada a l'escola dels infants sirians a l'Iraq

Per Chris Niles, UNICEF

Imagina el que és estar tot el dia de braços plegats, amb el trauma que has patit i amb la incertesa del que queda per arribar. 

 

"Em quedo a la tenda tot el dia", diu la Silva, de 20 anys, amb tristesa. Aquesta no era la vida que havia planejat. Abans de veure's forçada a fugir de Síria a causa del conflicte, estava en el seu segon any d'universitat.
 
La tenda familiar és petita. Té una catifa a terra i els matalassos d'escuma s'apilen a les parets. La possibilitat de continuar els seus estudis a l'Iraq és remota, a causa de l'elevat cost anual de la matrícula, que no pot permetre's. Ha intentat aconseguir una feina per ajudar la seva família, però els intents han resultat fallits.
 
"Espero tornar a Síria per acabar la universitat", diu ella. "No tinc l'oportunitat d'estudiar aquí".
 
La germana de la Silva, l'Heba, de 13 anys, està enuna escola a la qual UNICEF dóna suport al campament de Baherka.
UNICEF dóna suport a l'escolarització de 5.000 infants a la regió d'Erbil
UNICEF està donant suport l'escolarització de més de 5.000 infants a la regió d'Erbil. A Baherka, estan rebent educació més de 800 nens.
 
L'escola té dos torns cada dia. "Fa molta calor", diu l'Heba, que afirma que li encanta l'escola i de gran vol ser doctora.
 
La Kinda, de 16 anys, no ha estat fora de l'escola molt de temps. Malgrat el conflicte, seguia assistint a l'escola a Síria fins que la seva família va decidir fugir fa unes setmanes. Troba a faltar les petites coses.
 
"A casa tenia molts llibres i música", diu. "Però no me'ls podia portar en venir a l'Iraq".