El Niño: 5 llocs on no es juga amb aigua aquest estiu

La meva mare sempre m'ho explica. Quan era petita, era impossible treure'm de la piscina. Em podia passar hores llençant-me de cap, fent el pi, pujant i baixant del matalàs inflable... I alguna cosa em diu que no era pas la única. 

L'aigua és vida. A més de ser un líquid indispensable per la nostra supervivència, a molts de nosaltres ens ha fet passar grans tardes de jocs idiversió durant l'estiu:banys interminables, guerres deglobus i pistoles d'aigua, el rajolí de la font del barri...

Como sabeu, jugar  amb aigua només és possible en alguns llocs. En altres molts, els infants no només no hi poden jugar, sinó que amb prou feines la poden consumir. Aquest any, el fenomen meteorològic d'El Niño ha agreujat els efectes de les sequeres, complicant encara més la situació.  

FENOMEN EL NIÑO: MÉS DE 26 MILIONS D'INFANTS AFECTATS

Més de 26 milions d'infants aÀfrica oriental i meridional estan afectats per la manca d'aigua i inseguretat alimentària. A UNICEF treballem sense descans en tots els països afectats per El Niño. Us expliquem què està passant a 5 d'ells: 

  • Etiòpia, les escoles s'estan quedant buides perquè els infants han de destinar gran part del dia a buscar aigua per ells i les seves famílies. Prop de 6 milions d'infants necessitenajuda humanitària en aquest país. 
  • Somàlia, la sequera ha empès a algunes comunitats a compartir amb el bestiàles úniques fonts d'aigua disponibles. A causa d'aquest i altres motius, estan augmentant els casos dediarrea aquosa aguda a les regions més afectades. 
  • Malawi, la manca d'aigua està darrera de l'encariment dels aliments. Moltes famílies ja no poden comprar menjar als preus del mercat. Elsnenúfars s'han convertit en el seu plat principal.
  • Angola, un dels països amb mésmortalitat infantil, la sequera i la crisi econòmica estan portant al límit el seu sistema sanitari. Un brot de febre groga amenaça a tota la seva població. 
  • Zimbabue, les autoritats han declarat l'estat d'emergència perquè es calcula que pel 42% de les llars rurals serà molt difícil aconseguir aliments durant la properatemporada d'escassetat.

FENOMEN EL NIÑO: PORTEM AIGUA POTABLE A 2,7 MILIONS DE PERSONES

A UNICEF estem treballant per augmentar el número depous d'aigua a les zones més afectades per lasequera. També estem millorant els sistemes d'emmagatzematge idistribució per portar la major quantitat d'aigua possible a escoles i centres de salut.  

En total, hem aconseguit que 2,7 milions de persones als països més castigats per El Niño tinguin accés a aigua potable. El nostre objectiu és que cap infant hagi de deixar d'aprendre i jugar per haver d'anar a buscar aigua.

A més, hem proporcionat tractament contra ladesnutrició aguda greu a 169.000 infants idonat suport psicosocial iprotecció a més de 97.000

Tu també pots ajudar als infants afectatspel fenomen El Niño. Perquè amb tu arribem on ningú arriba!

Post per Lara Aparicio, storyteller d'UNICEF Comité Español